Cambridge D500 SE

Rene Smit | 12 juli 2002 | Cambridge Audio

Conclusie

Tussen de regels doorlezend zal inmiddels duidelijk zijn geworden dat ik zeer onder de indruk ben van de muzikale prestaties en toekomstige opwaardeer mogelijkheden die deze Cambridge D500se speler biedt.

Met zijn 24Bit Delta-Sigma DAC van Crystal en HDCD weergave mogelijkheid, de fraaie digitale aansluitingen en de doordachte details zoals de belettering op de achterzijde van de speler doen al snel het wat ouderwetse uiterlijk vergeten. Combineer deze speler met een mooie versterker, bijvoorbeeld de eigen Cambridge A500, en speakers. Investeer in een betere interlink dan het standaard meegeleverde exemplaar en jarenlang muzikaal plezier zal uw deel zijn voor een relatief bescheiden bedrag. Van harte aanbevolen dus deze Cambridge D500se!

Noot van de redactie

Bij nader onderzoek bleek ons dat de eerder genoemde overbemeten ringkern transformator slechts schijn is. Cambrigde Audio heeft heel listig een ronde kap over een conventionele transformator heen gezet waarmee de indruk wordt gewekt dat het om een ringkern gaat. De kap zal wel een positieve invloed hebben op het voorkomen van strooivelden. En de conclusie over het geluid blijft uiteraard overeind.

René van Es.

Gebruikte apparatuur:
Tjoeb SQ cd-speler
Cambridge D500se cd-speler
Clearaudio Champion draaitafel
Naim Nait3 versterker
Naim NAP90 eindversterker
Naim Flatcap externe voorversterker voeding
Monitor Audio studio 2se speakers
Spendor S3 luidsprekers
Interlinks: Siltech ST18G3, Sharkwire Silver Dream
Speakerkabel: Cable Talk 4.2 bi-wire
Acesoires: Soundstyle rack, Target stands, netfilter voor digitale bronnen

MERK

EDITORS' CHOICE