HI-VISITAudioExpert

Rotel RC-1590 en RB-1590

Max Delissen | 26 september 2015 | Fotografie Beeldhouwers | Marantz

De andere noviteiten tijdens deze dealershow waren de nieuwe topmodellen uit de 15-serie van Rotel die in een kleinere ruimte bovenin het gebouw stonden opgesteld. De importeur van Rotel is al sinds jaren de B&W Group Benelux, en zij hadden ervoor gekozen om vóór het luisteren naar muziek in een korte presentatie de geschiedenis van het merk én de bijzondere eigenschappen van de nieuwe versterker-topserie te belichten.



De RC1590 voorversterker heeft een gloednieuwe en zeer hoogwaardige d/a-converter van Asahi Kasei Microdevices aan boord die naast PCM ook Native en DoP DSD signaal kan verwerken. Ook is een bluetooth aptX module ingebouwd, en is er een eigen ringkerntransformator voor zowel het analoge als het digitale deel. Deze versterker is dubbel-mono opgebouwd. De bijpassende RB-1590 eindversterker weegt meer dan 45 kilo en levert met zijn eveneens dubbele mono-opbouw en twee enorme ringkerntransformatoren en grote voedingsbuffer van speciaal in Engeland gemaakte BHC condensatoren maar liefst 2x350 watt aan 8 Ohm.

Om te laten horen hoe dat uitpakt, stond opnieuw een set Bowers & Wilkins CM10 S2 opgesteld met bekabeling van Live Cable. De set had kracht en souplesse, maar ook hier speelde de ruimte een minimaal maar desondanks hoorbaar bijrolletje. De massaal toegestormde muziekliefhebbers maalden daar echter niet om, de sfeer was opperbest en er werden ter plekke vervolgafspraken gemaakt om in de winkel van AudioExpert nog een keer opnieuw te komen luisteren. 

MERK

EDITORS' CHOICE