ARTIKELHifidelity

Bizarre vragen

Als de voorstelling is afgelopen, is het nog niet gedaan voor Leo en Ricky. Het stel wordt in de foyer verwacht, voor boek en plaatverkoop, maar ook voor een praatje. Leo, lachend: “Het komt niet zelden voor dat ik in een hoekje word geduwd, soms letterlijk. Ik word gezien als die popprofessor van de Top 2000. Dat ik daar op aangesproken word, moet ik accepteren. Maar mensen verwachten soms dat ik antwoord heb op de meest bizarre vragen: waarom staat dat en dat liedje niet in de Top 2000? Blijkt het ook nog ‘s een enorm disco-niemendalletje te zijn. Of ‘weet je waar ik dat en dat filmpje kan vinden?’” Ricky vult aan: “ ‘Van wie is die elpee met die blauwe balletjes?’ ‘Dat ene Duitse carnavalsliedje, hoe heet dat ook alweer?’” Don Leo: “Tja,  ik weet het, ik heb het enthousiasme aan m’n kont hangen. Mensen verwachten de prachtigste verhalen en claimen me gerust een half uur. Hartstikke leuk hoor, maar ik doe ook maar gewoon mijn werk. En morgen moet ik weer om negen uur met mijn zoontje van tien op het voetbalveld staan. [lachend] Maar that’s rock ’n rol.”

Wie is Leo Blokhuis?

 

Werd in 1961 geboren als zoon van een predikant op de Markt in het Brabantse Zevenbergen. Groeide op in Wezep. Maakte tien jaar lang met Jan Douwe Kroeske de 2 Meter Sessies. Maakt samen met Mart Smeets het radioprogramma For the Record en presenteert met Matthijs van Nieuwkerk de Top 2000 a gogo. Blokhuis won de Pop Media Prijs 2008. Presenteert sinds dit najaar het radioprogramma Sweet Soul Music. Schreef veel boeken over muziek.

Zie voor complete bibliografie www.leoblokhuis.nl

Wie is Ricky Koole?

Actrice en zangeres, geboren in Delft op 11 september 1972. Speelde in onder meer de films De Jurk, De Kersenpluk, Lek en Wit Licht en was te zien in een komedie over John Denver-fans, met Pierre Bokma in Hof van Haile van Orkater en in de muziektheatervoorstelling Scania! met Frank Lammers en Bob Fosko. Ook speelt ze in de populaire ‘makelaarsserie’ Verborgen Gebreken op Net 5. Vanaf het voorjaar begint een nieuw seizoen. Ricky Koole gaat de hoofdrol spelen in de film Sonny Boy. Zie voor haar complete discografie www.rickykoole.nl.

Laagland

Wegens het overweldigende succes van Harmonium kwam er een vervolg: Net als Harmonium is Laagland een intieme en warme avond met goeie verhalen en prachtige liedjes. Ricky en Leo duiken nog dieper de muziek in – Ricky zingt en Leo vertelt – verkennen het spannende grensgebied waar muzikale genres elkaar overlappen, waar country en soul elkaar tegenkomen, waar de Ierse en Afrikaanse traditie elkaar raken. Een persoonlijke ontdekkingstocht door de verlaten uiterwaarden van de muziek. Een programma over heimwee, over het grote verlangen en over liedjes die grenzen overgaan, rivieren oversteken maar zich altijd bewust blijven van hun wortels.

Dit keer met uitgebreide band:
Gitaar: Eric van Dijsseldonk (Laura Vane & the Vipertones)
Orgel: Roel Spanjers (Normaal, JW Roy, F.Spigt)
Bas: Hein Offermans (Corrie & de Grote Brokken, Frédérique Spigt)
Drums: Richard Heijerman (Sjako!, Maarten van Roozendaal en Fosko)

Data Laagland: www.leoblokhuis.nl of www.rickykoole.nl

EDITORS' CHOICE