ARTIKEL

Musical Reality, Beta Audio, Hanze Hifi en Audio Excellence

Musical Reality en Beta Audio
Aan de overzijde van de zevende etage van het Park Plaza Hotel stond de peperdure Grand Prix Monaco te spelen met een Tri Planar toonarm en een Soundsmith Sussuro element. Een Eera Integral loopwerk, een Octave Phono Module, KR Kronzilla DX monoblokken (met machtig grote 1601 eindbuizen) en niet te vergeten nieuwe Heavens Gate Audio Ultra bekabeling gaven de luisteraars een indruk van een flinke high end set. Als speakers stonden de Von Schweikert Unifeld 1 te spelen. De set gaf een rustig klankbeeld met wat nadruk op de stemmen, en een tikkeltje ‘laid back’ door de smalle ruimte waarin de demo werd gegeven. Desalniettemin werd een goed beeld gegeven van de set, met duidelijk een KR signatuur in het geluidsbeeld.

 
Foto: Musical Reality - ©Eric de Boer

Een ruimte verder stond Beta Audio te spelen met een fijn klinkende set. De set, opgebouwd met Manley, Reference 3A Episode weergevers en als bron de Audio Aéro Capitole cd-speler. Een bekende sound, geheel niets mis mee en veel bezoekers vonden het aangename warme Manley geluid dan ook erg prettig om naar te luisteren.

Hanze Hifi en Daluso
Hanze Hifi speelde op het moment dat wij er waren afwisselend met een Thorens TD-124 en een EMT draaitafel met bijpassend mono-element. Als voorversterking werd H.A.T. buizenapparatuur gebruikt en de eindversterking werd geleverd door LFD. Als weergevers werden Sonics monitorspeakers gebruikt. Ex- Audio Physic ontwerper Joachim Gerhard zou later ook aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over zijn speakers, toen wij de show bezochten werd er gedemonstreerd door een medewerker van het Hanze Hifi team, die ondanks de belofte van veel muziek toch wel erg lang praatte. Of het nu kwam door het oude muziekmateriaal dat werd gedraaid of de set kan ik niet echt duiden, maar het geheel klonk wat hard en helder in onze oren. Van de set zelf weten we gelukkig uit ervaring dat het geluid van H.A.T. componenten anders is dan op het moment dat wij de show bezochten.


Foto: Hanze Hifi Thorens TD-124 - ©Eric de Boer

Ook Daluso had een leuke opstelling weten te maken met een set van AMR (de PH-77 phonopre, CD777 loopwerk en een AM777 versterker), Reimyo, Harmonix, Black Noise en een strak vormgegeven Dr. Feickert Woodpecker draaitafel. De drukte in de kleine ruimte gaf niet echt een goede mogelijkheid om een gedegen luisterimpressie te kunnen geven, maar dat er prima geluidsdruk en enige warmte te horen was durf ik wel te schrijven. Als presentje kreeg elke bezoeker die de gegevens bij zich had ook nog eens een AMR Gold Fuse (t.w.v. 40 euro) mee naar huis, wat toch wel heel erg aardig is van Daluso.


Foto: Daluso - ©Eric de Boer

Audio Excellence
Audio Excellence zette een kleine set neer in hun demoruimte, bestaande uit de fameuze ‘BBC Speakers’ HL-P3ES2 van Harberth en een set van eveneens 47 Labs, de Shigaraki serie cd-speler en versterker. Hier werd een redelijke indruk gegeven van de mogelijkheden qua geluid maar ik heb de speakers vaker horen spelen en kan uit herinnering melden dat ik de set toen ruimtelijker en meer open kon beoordelen dan tijdens de eerste ochtend op de X-Fi show. Wel is het leuk om te zien dat 47 Labs zoveel wordt ingezet, het zijn en blijven leuke apparaten om te zien en horen.


Foto: Audio Excellence - ©Eric de Boer

Ik denk dat de organisatie van de X-Fi High End audio show mag terugkijken op een erg geslaagde eerste editie. Hoewel sommige ruimtes gezien de demo’s wel een stuk groter hadden kunnen zijn werd door het vele gezellige gepraat op de gangen, de uitstekende locatie (hoewel een garderobe geen overbodige luxe zou zijn) en het sociale aspect van samen hifi beleven deze show door ons als erg positief ervaren. Op naar een nieuwe show in 2011? Ik zal in ieder geval weer aanwezig zijn en met mij vele liefhebbers en audiofielen!

 


EDITORS' CHOICE