Dynamic Solutions: de grote demoruimte

Dat Rick Paap van Dynamic Solutions graag demonstreert in een ruime omgeving is niet voor niets. Zijn Master speakers (ditmaal de Master Three) presteren namelijk optimaal wanneer ze de ruimte krijgen en het volumeniveau van de geliefde demonstraties van Dynamic Solutions vergt een navenant grote –en afsluitbare- demoruimte. Terecht, want de set presteert in Sneek helder, ruimtelijk, snel en enorm dynamisch. Rik had een combinatie van Mimetism eindversterking (Mimetism 15.2), een Aesthetix Rhea phonotrap met buizenbezetting en een Basis Audio draaitafel met een Lyra Titan i element in een luxe Vector éénpuntsgelagerde arm.

De voorversterker viel echter meteen in het oog. Navraag leerde dat dit een prototype was van een nieuwe Mirror Image lijnversterker. De enorm fraaie afwerking met een plexiglazen bovenkant, een luxe houten voorkant en een minimalistische bediening met één grote volumeknop en een ingangkiezer eronder, weggewerkt in een zilveren tiptoets maken van dit prototype voorversterker een luxe verschijning.

De prijs zal na productie zo rond 9500 euro liggen, waarmee Rick mikt op het high end segment. De demo in Sneek zorgde echter voor zo'n smakelijke muziekbeleving, waardoor ik –en vele bezoekers met mij- erg onder de indruk waren. Dat Rik altijd met veel zorg zijn muziek kiest is een bijkomend voordeel.

De achterste ruimte: Servi-Q
Nieuwkomer in Sneek was Servi-Q, die de kleinste demoruimte toebedeeld had gekregen. Hoewel het onlangs in Nederland geïntroduceerde merk Audionet geen draaitafels produceert (wel een phonotrap, overigens) deed niets af aan de waarde van een demonstratie met de Audionet DNA netwerkversterker. Dat deze ook analoog zijn mannetje staat bleek tijdens de Analoge Meeting wel, als bron speelde een DPS draaitafel met een Graham arm en een Lyra Titan i element.

De gebruikte speakers waren niet de minste, de bekende Crystal Cable Arabesque speakers mochten de kleinere ruimte voorzien van geluid. Ook nieuw in deze set en in Nederland was de aangesloten Holborne RPA-3 phonotrap met buizenbezetting. Een luxe afgewerkte voorversterker voor de platenspeler, opererend in de high end-klasse met een prijskaart van ongeveer 4500 euro.

De set waarop Jasper van Boekel namens Servi-Q demonstreerde was klankmatig van een zeer hoog niveau en Jasper wist het volume –navenant aan de kleine ruimte- op exact het juiste niveau te houden. De bezoekers brachten ook relatief veel tijd door in de ruimte en waren veelal vol lof over zowel de demonstratie als het geluid.

En zo zat er voor het team van Audio Selectief al snel weer een analoge meeting op. Dat de gezellige –volgens veel bezoekers huiskamer-achtige- sfeer en de ongedwongen interactie tussen bezoekers en importeurs een positieve indruk achterlaten is dan niet vreemd. Dat het forumgevoel van weleer nog steeds aanwezig is blijkt uit de vele gesprekken en discussies die overal en nergens worden gevoerd en naast het neuzen in de platenbakken van Nutters Audio is ook de gang met tweedehands hifi-apparatuur een bezoekje meer dan waard.

Hier heeft menig liefhebber namelijk al een leuke aankoop gedaan op platenspeler-, versterkings- en speakergebied. Het niet willen 'leuren' met tweedehands apparatuur is precies één van die unieke eigenschappen van Audio Selectief die de winkel speciaal maakt, afgezien van de enorme kennis van hifi en analoge weergave. Dat, samen met de gebundelde kracht van zowel Henk, Aleida en Marten-Jan en de daarbij behorende gemoedelijke sfeer, maakt dat Audio Selectief anno 2013 nog steeds bestaansrecht geniet, in binnen- en buitenland.

Kijk ook eens op de HiFi.nl Vinyl Special


EDITORS' CHOICE