Terug naar Sneek voor de Analoge Dagen

Als het voorjaar zich weer aandient en alle hifishows op de kalender verschijnen, is ook het Friese Sneek weer druk bezig om hifi- en analoog minnend Nederland te bedienen.

Dus wordt er al jarenlang een analoge meeting georganiseerd waar de platenspeler centraal staat. Twee dagen lang was Sneek met de show van Audio Selectief de analoge hoofdstad van de Benelux en HiFi.nl was er natuurlijk weer bij.

Dat eigenaar Henk Niemeijer voor veel liefhebbers in Nederland – en ver daarbuiten – een levend monument is op het gebied van kennis over hifi en platenspelers is allang geen geheim meer. Met een eigen kijk op hifi, de markt en niet in de laatste plaats op techniek weet Henk –samen met zijn vaste medewerkers Aleida en Marten-Jan- Audio Selectief al jaren succesvol te bestieren en daar is enkele jaren geleden het importeurschap Sneek Hifi bijgekomen.

Bekendheid verwerven
Dat resulteert in het succesvol worden, zijn én blijven van merken als Lyra, Isophon (tegenwoordig omgedoopt tot Gauder Akusitik, naar de eigenaar/ ontwerper Dr. Ronald Gauder), Blue Amp, Goldnote/ Blacknote en Jan Allaerts Cartridges. Henk is de afgelopen jaren een ster gebleken in het wekken van interesse voor merken zonder daar zelf erg actief mee bezig te zijn. Een goed product bewijst zichzelf en zal uiteindelijk bekendheid verwerven dankzij tevreden gebruikers.

Dat Henk indertijd vaak - onbezoldigd - advies gaf op diverse fora aan mensen met vragen over platenspelers en alles wat daarmee samenvalt heeft geresulteerd in de Analoge Meeting, ruim een decennium geleden. Er was behoefte aan een ruimte waar forummers van onder andere HiFi.nl samen konden komen om van vinyl en platenspelers te kunnen genieten, en er over te kunnen discussiëren.

Hoewel het openbare forum van HiFi.nl alweer enkele jaren geleden is verdwenen, is de Analoge Meeting in Sneek gebleven. De setting is dan wel veranderd naar een Analoge Show, waar Henk niet alleen zijn eigen merken toont, maar ook importeurs of merken een podium geeft die niet eens in Sneek vertegenwoordigd zijn (!).

Alles uit de liefde voor de platenspeler als medium. Het blijkt overigens nog steeds dat de gezelligheid van weleer is gebleven, veel bezoekers zien de show van Audio Selectief dan ook als een welkome combinatie van gezelligheid, muziek luisteren en de nieuwste snufjes op het gebied van analoge weergave zien en beluisteren.


EDITORS' CHOICE