ARTIKEL

De Favorieten Van...

Nederlands product

“Zelf luister ik tegenwoordig naar bands als Muse en Elbow, maar heb ook een voorliefde voor het Nederlands product. Voicst, Kane, The Scene, Anouk, Wende. Of muziek uit mijn streek zoals Kas Bendjen uit Vorden en Jovink en de Voederbietels, bij wie we wel eens het voorprogramma hebben gedaan. Toffe gasten. Wende heb ik laatst in 013 gezien, erg mooi. Wie ik graag had willen zien: Gotcha!, ze waren hier laatst in het Paard, ik was vastbesloten om te gaan, maar toen kwam er toch weer werk tussen.”

Leren broek

“Tot nu toe is de muziek goed te combineren met de Tweede Kamer. Het is dan ook vooral een weekendhobby. Het levert wel eens grappige situaties op, sta ik in een kroeg te schreeuwen, komt er na afloop iemand naar me toe: ‘Ze zeggen dat jij kamerlid bent, maar da kan toch helemaal nie?’ Maar zoals de een gaat dammen of fietsen in zijn vrije tijd, sta ik maar al te graag in een strakke leren broek en met mijn haar omhoog te zweten op het podium.”


(Foto: Eddy Dibbink)

Spinrock speelt o.a. 25 december in Hotel Geldringen in Steenwijkerwold, 1 januari in Lichtenvoorde en 16 januari in Café de Klok in Eibergen. Meer info: www.spinrock.nl


De favorieten Van… Sabine Uitslag

1 - mijn hifi-set: JVC
2 - favoriete muziekgenre: rock, blues, eigenlijk van alles, behalve experimentele jazz
3 - all time favourite (song of album): Yellow van Coldplay
4 - gruwel echt van…: Experimentele jazz
5 - maar luister stiekem wel naar…: Verzamel-cd van Radio 538 als ik in mijn cabrio rij
6 - omvang muziekcollectie: Geen idee
7 - verzamelaar? Nee
8 - vinyl of cd? Cd!
9 - meest memorabele muziekbeleving: Beth Hart live in Lucky Rijssen…wauw!
10 - mijn hifi/tip: Luister lekker naar wat je goed vindt. Gouden plugjes? Ik heb werkelijk geen idee.

EDITORS' CHOICE