ARTIKEL

Hansted Audio


Ted Joos | 21 maart 2005

Hansted Audio
Merken: BKS, Holfi, Jadis, Kirkelig Kultur Verksted, Monsoon, Morch, Opus 3 en Transfiguration
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Met terechte trots laat Hansted Audio weten hun produktpakket te hebben uitgebreid met de unieke Japanse Transfiguration MC pick-up elementen, die het overigens zeer mooi doen op de Morch pick-up armen. Er zijn drie elementen leverbaar, te weten de Aria, de Spirit MK3 en het topmodel de Temper W.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Morch arm

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Transfiguration element

De grootste primeur is wel de introductie van de Jadis Symphonia Evolution cd-speler en de DA 88 Signature geïntegreerde buizenversterker. Verder waren o.a. ook nog de cd-spelers model JD-3 Evolution en de JD-3 Pro-drive te bewonderen, alsmede ook de Orchestra Reference geïntegreerde 2 x 40 Watt buizenversterker.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Jadis buizenversterker

De Jadis Symphonia Evolution is voorzien van drie seperate voedingen (analoog, digitaal en display). Het loopwerk is de L1210/65 afkomstig van Philips en de converter is gebasseerd op bitstream technologie en werkt met een DAC en een I/V converter per kanaal. Ook heeft de speler een aantal cosmetische veranderingen ondergaan, waardoor de speler een nog fraaiere ‘look’ heeft.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Twee keer de nieuwe Jadis Symphonia Evolution

De DA 88 Signature is een pure klasse A geïntegreerde buizenversterker uitgevoerd met KT  88 buizen. Het is een logisch vervolg op de succesvolle DA 50S en ontwikkeld voor de liefhebber die op zoek is naar dezelfe philosofie met, maar met meer vermogen (2 x 60 Watt). De DA 88 is tevens voorzien van een voorversterker uitgang, zodat bijvoorbeeld een aktieve subwoofer of een aanvullende eindversterker aangestuurd kan worden. Ook is het kathode circuit verbeterd en uitgevoerd met de nieuwste componenten. De ingangschakelaar is tegen de achterzijde van het chassis gemonteerd om enige vorm van inductie of kanaal interferentie te voorkomen.De vermogenstrap is van het triple loaded type.

Het produktpakket wordt aangevuld met verschillende leuke accessoires. De produkten van Ringmat Development, zoals: de Statmat MK2 Cd-i, Statmat Blue,  interconnects, luidsprekerkabels, de Ringmat Feet en tevens Ringmatten in diverse afmetingen.

Met de ingang van de cd-speler is het uitgangsniveau steeds verder gestegen, waarbij de oude standaards van 0,775 v  naar 2.0 tot 4.5 volt fors gestegen zijn. Vele voorversterkers en geintegreerde versterkers hebben daardoor last van oversturing. Het regelgebied is kleiner geworden en vooral in het begin onstaan dan al snel een onbekans tussen linker en rechterkanaal. Dit zal velen van ons bekend in de oren klinken.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Rothwell ingangsverzwakkers

Erg nuttig dus dat de nieuwe luxe Rothwell ingangsverzwakkers dit probleem kunnen verhelpen doordat zij het signaal verzwakken met -10dB. Het regelgebied wordt hierdoor groter, waardoor de potmeter verder moet worden opengezet. De geluidsweergave kan hierdoor hoorbaar fraaier worden. Ook het signaal ruis niveau wordt hierdoor verbeterd. De connectors zijn te gebruiken tussen versterker en Cd-speler en tussen voor en eindversterkers, tevens zijn ze leverbaar in een gebalanceerde XLR-uitvoering.

EDITORS' CHOICE