ARTIKEL

Audio Analogue, Triangle, CEC, Canton, TEAC

Marc Brekelmans | 14 oktober 2004

Audiofil
audiofil
maakte het haar bezoekers wel erg moeilijk om al het aanwezige moois te zien. We hadden op slag spijt dat we geen zaklamp mee hadden genomen naar de show. Op ons verzoek werd dan ook het licht ontstoken zodat al het moois - en er was veel moois op deze stand - eindelijk te zien en te fotograferen was.

Van Audio Analogue toonde Audiofils de nieuwe Puccini Settanta en de nieuwe Paganini (nu 192kHz/24bit). De apparaten waren uitgevoerd in een nieuwe look en het silver brush was dan ook erg fraai.

Verslag Brussel show deel 2 (c) Xingo

Verslag Brussel show deel 2 (c) Xingo

Het in Nederland niet geïmporteerde Franse merk Triangle pakte uit met haar Magellan Crescendo, het “kleinste” model uit de Magellan reeks. Met haar prijs van 15.000 euro (per paar) en manshoge gestalte zijn deze echter in geen enkel opzicht klein te noemen. De serie bestaat verder uit de Magellan (30.000 euro per paar) en de Magellan Grande (40.000 euro per paar). De serie heeft naast de gebruikelijke luidsprekers aan de voorkant, ook nog eens een tweeter en een midrange aan de achterzijde.
De Triangle Odyssee, die ook haar primeur op de Belgische markt beleefde, is een stuk kleiner en zeker betaalbaarder dan haar grote broer. Hier is dan ook een zeer fraaie surround opstelling mee te maken.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Clofis

Actinote introduceerde de Avance B2, eveneens een primeur voor deze show. Dit apparaat is tegelijkertijd een computer (Pentium 4 HT 3,2 Ghz) een CD-speler, DVD-speler, MP3 speler, DivX speler, harde schijf (160Gb), tuner en nog veel meer. De Avance B-2 HT PC was met HD videosoftware aangesloten, middels een DVI kabel, op de Projectiondesign Action model one mkII met 7-segments kleurwiel. Zo kon Clofis 1280x720p video demonstreren op deze DLP video projector.
De digitale uitgang van deze HT PC was middels een coax interlink aangesloten op de Moon Attraction 7.1 surroundprocessor. Meer details over deze topklasse processor. Als eindversterker gebruikten ze de Moon Titan eindversterker, aangesloten op de luidsprekers van Proac.

Verslag Brussel show deel 2 (c) Xingo

Verslag Brussel show deel 2 (c) Xingo

Van CEC was de AMP5300 te zien, een stereo versterker met een vermogen van 2 x 100 Watt.

Verslag Brussel show deel 2 (c) Xingo

In stereo een demo-opstelling met de Moon I-5/Nova combinatie, met Proac luidsprekers. Alle gebruikte interlinks, luidsprekerkabels en netkabels waren van Actinote.


Jobetrade

Canton presenteerde de Vento-lijn. Ook weer een primeur voor de Belgische markt. Deze lijn bestaat uit twee vloerstaande modellen, een monitor luidspreker en een center speaker. Een frequentiebereik tot 40.000Hz maakt deze serie zeer geschikt voor (meerkanaals) SA-CD en DVD-Audio weergave.
De vertegenwoordiger van Jobetrade toonde zich ook erg verguld met de Best Buy die de Canton LE107 had gekregen in het blad testaankoop.

TEAC
Op de eerste verdieping had TEAC haar plaatsje gevonden. Ze presenteerden hier de nieuwe 300 serie in een zilver uitvoering. Daarnaast was voor de UX-1 Esoteric bijzondere aandacht weggelegd. De Esoteric kost 15.000 euro. Voor een slordige 11.000 euro extra krijgt u ook nog eens een atoomklok.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Ook hier zeer fraai radio’s in jaren 50 stijl, het lijkt wel een trend te worden.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Delta Equipment
Op deze stand geen rijen met opgestelde luidsprekers, maar keurig in een gipswand weggewerkte NXT panelen. Het moet gezegd worden, het geluid was zeer redelijk te noemen

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE