ARTIKEL

Audio Acces - Transtel Sabima

Garmt van der Zel | 11 oktober 2004

Audio Access

Home Theater verslag (c) Xingo

Bij Audio Access troffen we de Earthquake subwoofers aan, die inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd hebben in de VS. Helaas was dit een ‘stille’ demo… Alhoewel, helaas… De fabrikant claimt dat de Super Nova een geluidsdruk haalt van 128 dB op 30 Hz…


Transtel Sabima

Show Brussel sfeerimpressie (c) Xingo

Deze importeur toonde de nieuwe Denon AVR-3805 receiver en DVD-3910 DVD-speler. Allebei naar mijn mening prachtig gestylde producten, die ook nog eens excellent klinken. De DVD-3910 is zeer up-to-date, met een HDMI digitale beelduitgang en een IEEE 1394 mogelijkheid voor het digitaal verzenden van SA-CD en DVD-Audio via Denon link. De AVR-3805 heeft een automatische setup voor speakerafstanden, niveaus en zelfs een automatische eq functie. Pionier hiermee was Pioneer, maar vele merken zijn dit nu in hun producten aan het introduceren.

Home Theater verslag (c) Xingo

De Denon set stuurde een luidsprekerset aan van Monitor Audio uit de Gold Reference serie. Een heel zuiver en rustig geluid hoorde ik, met een hoge mate van details zonder dat het opdringerig werd. Erg fraai! Ook de gebruikte subwoofer (de FB212) uit de ‘Fastbass’ serie maakte erg veel indruk, met een zeer strak en desondanks voelbaar laag. Toen men echter Dolby HeadPhone begon te demonstreren over de speakers moest ik toch weer hoofdschuddend weglopen. Jammer dat de gebruikte software tijdens de demo’s altijd zo tegenvalt... Afwerking van de speakers is ‘top notch’. Ook maakt het merk overigens sinds kort inbouwluidsprekers.

In een volgend verslag meer nieuws van de show…


EDITORS' CHOICE