ARTIKEL

Excellence 2001; onthaasten in stijl.


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2001
Dynaudio

Dynadio op Excellence Beurs


Jan Laffra is Mister Dynaudio. Op werkelijk elke show of beurs is hij aanwezig met een keuze uit de produkten van Dynaudio. Zo ook deze keer. Op de Lente HiFi demonstreerde hij met topspeakers Evidence en de eigen versterkerset van Dynaudio de Arbiter met Mark Levison loopwerk. De andere set is een set speakers van het type 1.3Se met een Pathos versterker en een Marantz SACD-speler (lees ook de verslagen van HiFi.nl hierover: https://hifi.nl/lentehifi/31_6.asp en https://hifi.nl/lentehifi/01_1.asp).

Dynadio op Excellence Beurs


In de zeer sfeervolle entourage van een verweerd en vervallen kapel demonstreerde Jan Laffra "the son of Evidence", met Mark Levinson elektronika en Ocos bekabeling. We maakten dus een primeur mee.
Nieuw was ook de aluminium uitvoering van de Audience serie.

Dynadio op Excellence Beurs


Transtec

Transtec had deze Excellence beurs stevig uitgepakt: in een grote tent aandacht voor Tag MacLaren, Kef, Quad en Nakamiche.

Transtec op Excellence Beurs


Waarbij het ons opviel dat er relatief veel aandacht werd gegeven aan de elektronika en plasma-schermen van Nakamichi. Sommigen onder u zullen Nakamichi natuurlijk nog kennen van de wereldbekende cassettedecks (wie droomde er ooit niet over de Dragon?), maar het nieuwe pad dat ingeslagen is, zal misschien minder bekend zijn. Nakamichi heeft gekozen voor mooie, kwalitatief hoogstaande produktlijnen, waarbij een zeer verzorgd uiterlijk ("lifestyle en design zijn de trefwoorden", aldus Martin Struijk, productmanager van Nakamichi) wordt gekoppeld aan een interessante prijs en een behoorlijke geluidskwaliteit.

U ziet hier de fotos van de Soundspace 9, met open en gesloten CD-lader

Transtec op Excellence Beurs Transtec op Excellence Beurs

Ook opvallend was de aandacht voor de "eitjes" van Kef. Deze eitjes (officieel de HTS 2001), is een kleine opvallende luidspreker die voorzien is van Kef´s unieke Uni-Q units. Het resultaat van deze techniek (waarbij de tweeter in het akoestische midden van de mid/bass unit wordt gemonteerd) is een zeer ruimtelijk geluid, ideaal voor Home Theater opstellingen.

Bijzonder ook is de vormgeving van de Quad-produkten uit de 99 reeks.


Transtec op Excellence Beurs


 

EDITORS' CHOICE