REVIEWArcam

De AVR-360 in gebruik

Eric de Boer | 11 juni 2012 | Arcam

Arcam’s overzichtelijke gebruikersinterface (GUI) is niet gewijzigd en inmeten middels de bijgeleverde microfoon is dan ook snel gedaan. Ik verbind de Arcam met twee blu-ray spelers, een digitale PVR van Samsung en natuurlijk met mijn Neo-PDP plasmascherm. Alle beeldkabels die ik gebruik zijn van de OxyPure-lijn van Bandridge, die een goede prijs-kwaliteitverhouding kennen. De verbinding met de NAS die met mijn router verbonden staat geschiedt met afgeschermde bekabeling van Icidu en voor de overige bronnen gebruik ik interlinks van InAkustik, Ixos en L.A.T. International. De stroomvoorziening wordt geleverd middels een PS Audio Quintet stekkerblok dat is bekabeld met Chord en Cassiopeia netvoedingskabels. De aangesloten speakers behoren allen tot mijn referentieset en treft u onderaan deze recensie.

Nu recenseer ik (zoals de vaste lezer van dit medium ongetwijfeld weet) behalve hifi-apparatuur ook veel muziek op cd en vinyl. De verschillende platenmaatschappijen hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten en de Arcam receiver deed dus volledig dienst in de tijd dat het component mijn weergevers mocht aansturen. Voor de nodige ontspanning kijken mijn partner en ik ook graag films en series en heel af en toe een gewoon tv-programma, wat middels de ARC ondersteunende hdmi-aansluiting ook prima ging. De AVR-360 toont zich een prima partner voor al deze media en biedt middels de overzichtelijke afstandsbediening veel gebruiksgemak aan de eigenaar.

Kijken en luisteren via de Arcam
Diverse films en muziekstukken hebben zoals eerder vermeld over de AVR-360 op mijn speakers en tv-scherm mijn huiskamer mogen verrijken. Zo hebben wij vrijwel het hele tweede seizoen van de serie 24 via de receiver afgespeeld. De snelle actiestukken en knap vertolkte intriges van deze serie rondom Kiefer Sutherland die als de chauvinistische Jack Bauer Amerika weet te redden uit handen van diverse binnen- en buitenlandse terroristen en politici heeft ons via de Arcam prima weten te vermaken. De beste beeldkwaliteit werd echter bereikt door de output van de receiver op ‘bypass’ te zetten. De Torino processor geeft bij Full HD beelden een prima doorvoer, maar de dvd die door de Arcam werd ge-upscaled naar 1080 beeldlijnen wilde weleens kleine haperingen vertonen bij zeer snelle bewegingen. Dit werd verminderd door de blu-rayspeler zelf het upscalen naar Full HD te laten uitvoeren. De meerkanaals geluidskwaliteit was overigens prima, de receiver leverde voor home theater-geluid vooral in midden- en hoge tonen veel helderheid zonder kilte of scherpte ten gehore te brengen.  

MERK

EDITORS' CHOICE