ARTIKEL

Van de Leur Audio 002

Redactie HiFi.nl | 26 april 2012

De nul-nul-twee heeft een zwaar uitgevoerde Italiaanse behuizing met een exclusieve combinatie van aluminium en chroom. Flinke koelribben zorgen voor een koele werkingssfeer binnen de versterker. Hij is voorzien van een hoogwaardige phonovoorversterker. Met de nul-nul-twee is geen losse phonotrap meer nodig, zowel MM als MC elementen zijn aan te sluiten. Het MC circuit is aan te passen aan de karakteristiek van het gebruikte element. Hij heeft kwaliteitsbuizen met een jaar garantie.

De phonovoorversterker telt vier buizen, de lijntrap twee. Buizen maken de nul-nul-twee een ongekend muzikale voorversterker. Door de toepassing van innoverende smoorspoelen is de nul-nul-twee een van de eerste versterkers die dit toepast in zijn klasse. Smoorspoelen onderdrukken rimpelspanningen en zorgen voor een hoorbaar verschil. De complete nul-nul-twee is zilverbedraad en voorzien van zware kwaliteit aansluitingen. Op de direct out is een home theater installatie aan te sluiten, waardoor je kunt genieten van kwaliteit in muziek en film, zonder een compromis te sluiten tussen de twee. Het produceren van de nul-nul-twee is een bijzonder proces. Het kost vijftien uur om een nul-nul-twee volledig met de hand op te bouwen. Door dit proces betreft het een exclusief product waarbij elke versterker persoonlijke aandacht krijgt.

Van de Leur Audio 402
UcD Klasse D techniek zorgt ervoor dat deze vier-nul-twee een uitermate effectieve en krachtige eindversterker is. Met de volledig gescheiden dual mono opbouw is er per kanaal voldoende kracht en reserve. Met 400 watt per kanaal is er genoeg capaciteit voor elke luidspreker. Vandaar de naam vier-nul-twee: twee kanalen, vierhonderd watt. 400 x 2.

De eindversterker is voorzien van zowel gebalanceerde als niet-gebalanceerde aansluitingen. Ook de vier-nul-twee wordt met de hand gemonteerd en met persoonlijke aandacht gemaakt. Hetzelfde zilverdraad als in de nul-nul-twee komt in de vier-nul-twee terug. In combinatie met de nul-nul-twee ontstaat een muzikaliteit met controle. Strakke laagweergave met snelle reactie. De vier-nul-twee is zeer klankneutraal en drukt geen stempel op het geluid. Daardoor is de eindversterker tevens geschikt voor home theater toepassingen. Elk kanaal beschikt over een eigen ringkern transformator, voeding en versterker. Alle verbindingen zijn volledig afgeschermd en het signaalpad is volledig verzilverd.

Hoogwaardig en hand gebouwd
Bij Van de Leur Audio wordt alleen gewerkt met hoogwaardige materialen die garant staan voor een kwalitatieve weergave en een lange levensduur. Bij de ontwikkeling van de voorversterker, type 002, is zeer nauw samengewerkt met Menno van der Veen, expert op het gebied van buizenversterkers en transformatoren. De Van de Leur Audio 002 is verkrijgbaar voor 3999 euro, De Van de Leur Audio 402 kost 2999,- euro.

De producten zijn momenteel bij twee dealers te koop, in de toekomst zullen er nog twee of drie bij komen. Kijk op de website voor een actueel overzicht van de dealers.


EDITORS' CHOICE