ARTIKEL

Van de Leur: audio van eigen bodem

Redactie HiFi.nl | 26 april 2012

We mogen twee nieuwe audioproducten van eigen bodem verwelkomen, gefabriceerd door Van de Leur Audio. Het in 2010 opgerichte Nederlandse bedrijf presenteert na twee jaar ontwikkeling zijn eerste twee volledig Nederlandse ontwerpen. We spraken met Van de Leur over de nieuwe ontwikkelingen. 

Het gaat om een buizenvoorversterker met phonotrap, type 002, en een krachtige dual mono opgebouwde klasse D eindversterker, type 402. Alles is met de hand gemaakt en toch betaalbaar in zijn klasse. De producten zijn vanaf nu beschikbaar voor de consument.

Oprichter Pim van de Leur (21) is van huis uit drummer en speelde al van jongs af aan in bandjes en stond regelmatig in de studio. “Dit merk is voortgekomen uit de liefde voor muziek. Ik wilde een goede set maar dat was heel duur. Kijkend naar wat je voor die prijs kreeg, dacht ik: dat moet beter kunnen.” Zo werd Van de Leur Audio geboren. Momenteel bestaat het bedrijf alleen nog uit Pim en zijn vader. De jonge Van de Leur studeert nog, maar vrijwel al zijn tijd gaat zitten in het audiomerk.

Van Nederlandse bodem
Pim van de Leur: “Het uitgangpunt van Van de Leur Audio is dat het zo Nederlands mogelijk moet zijn. Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van internationale lijnen, maar alles is gefabriceerd in Nederland. Dat geeft voor ons een zekere kwaliteitsgarantie, en daarmee onderscheiden we ons. Om die reden zijn we ook bezig met een samenwerking met Dutch Speaker Systems.” Dutch Speaker Systems is een Fries merk dat al twintig jaar lang luidsprekersystemen van Nederlandse bodem vervaardigt.

Door klein te blijven kan het bedrijf producten maken met een goede prijs-kwaliteit verhouding. “Het bedrijf zal nog een tijdje uit alleen mij en mijn vader blijven bestaan. We hoeven nog niet te leven van het bedrijf. We maken nu mooie producten en willen laten zien wat we kunnen. In de toekomst kunnen we uitbreiden.” Vanaf heden zijn er dus twee producten op de markt: een buizenvoorversterker en een eindversterker.


EDITORS' CHOICE