HI-VISITAudiofile

Compacte Systemen

Compacte systemen: monitorspeakers
Met evenveel toewijding, perfectie en gedrevenheid leidt Keyner nu Audiofile, De zaak kwam in 2005 voort uit zijn passie voor muziek, een gezonde dosis ondernemerschap en het hifi-virus, dat hij opliep tijdens zijn muzikantencarrière.

De specialiteit van het Brabantse bedrijf zijn monitorspeakers. Ze staan opgesteld in een andere luisterruimte van het bedrijf, die stijlvol en warm is aangekleed met ingelijste affiches van artiesten (Wende, Norah Jones), een dienblad met de betere whisky en een comfortabele zitbank. De merken van de speakers die Audiofile voert zijn Adam Audio, Audio Note, Chario, Diapason, Dynaudio, Epos, Harbeth, Marten, Master, Reference 3a, Spendor, Sonus Faber en Xavian. De prijzen variëren van achthonderd tot tienduizend euro per paar.

Keyner: “Als je op zoek bent naar een monitorspeaker, dan hoef je eigenlijk niet verder te kijken: hier staat alles wat een beetje kwaliteit heeft. We zijn qua assortiment de grootste van de Benelux.”

Keyner zweert bij monitorspeakers: “Ze klinken prettiger, homogener. Het laag is meestal strakker en ze kunnen daarom in bijna elke ruimte tot maximale prestatie komen.” Al beseft hij ook dat ze vaak minder diep kunnen gaan dan grote speakers. Voor klanten die meer power willen, heeft hij subwoofers van Velodyne staan, met een ‘brute’ ingebouwde versterker van 2400 watt. “Als je deze koppelt aan de monitorspeakers combineer je de sterke punten van een monitorspeaker aan de flexibiliteit van een goede subwoofer.”

Compacte systemen: geïntegreerde versterkers
De tweede peiler waar Audiofile op leunt in compacte audiosystemen is het unieke aanbod aan geïntegreerde versterkers. En of we ‘compact’ hier trouwens vooral niet willen verwarren met ‘low budget’, lacht Keyner. “Compact betekent klein, maar in de hoogst mogelijke prijsklasse.”

Een voorbeeld hiervan is de set zoals die staat opgesteld in de tweede luisterruimte van Audiofile: een Devialet D-premier-versterker, (12.900 Euro), een AMR 77-cd-speler, een platenspeler van Acoustic Signature (de Analog One MKIII) en de nieuwste speakers van Crystal Cable (13 duizend euro per paar, zonder kabels).

Volgens Keyner staan in zijn studio de allerbeste versterkers die er op dit moment te verkrijgen zijn, wat vertaald wordt in de merken die hij voert: Audio Note, Brinkmann, Densen, Devialet, Lavardin, Octave en VTL.

Compacte systemen: streaming
Streaming, de derde peiler van Audiofile, is voor Keyner het summum van gebruikersgemak. Zelf maakt hij veel gebruik van Spotify. “Veel mensen denken dat je met Spotify geen kwaliteit krijgt”, weet hij. “Het is bij lange na niet het hoogst haalbare natuurlijke, maar met 320 kilobytes per seconde klinkt het toch heel behoorlijk en vooral ritmisch.” Spotify is een prachtig medium voor de echte muziekliefhebber, vindt Keyner, want er is nog zoveel muziek te ontdekken.

Enkele pronkstukken binnen het streaming-aanbod van Audiofile zijn de Cambridge DacMagic Plus (USB tot 192Khz, D/A-converter, gebalanceerde uitgangen met volume regeling) à 549 euro en de AMR DP777 buizen USB D/A-converter, volgens Keyner de beste USB-DAC op dit moment, en de Antilope Zodiac. Net als in zijn aanbod in monitorluidsprekers en geïntegreerde versterkers streeft Keyner er naar om ook in het streaming-assortiment de grootste aanbieder te worden.

Hiernaast verkoopt het bedrijf onder meer de prachtige retro-radio’s van Roberts Radio (onder andere de Revival-serie), met en zonder internet, kabels van Audioquest en Siltech, hoofdtelefoonversterkers van Lehmann en koptelefoons van Grado.


EDITORS' CHOICE