HI-VISITACF Audio

Luisterruimtes

René Smit | 15 februari 2012

Ik begin op de begane grond waar Nutters Audio in de open ontvangstruimte zijn producten presenteert. Naast de verkoop van de alom bekende Mobile Fidelity, Reference Recordings en Turtle Records Cd’s en Lp’s staan ook drie types hoofdtelefoons van het eerder genoemde merk Hifiman speelklaar opgesteld. Een korte luisterproef smaakt duidelijk naar meer, vooral de HE-500 van 599,- euro maakte indruk. Achter in de ruime bevindt zich de “kleine” luisterruimte waar diverse producten staan opgesteld. Gedurende de show werd gespeeld met onder andere Bryston, Puresound en Astin Trew versterkers.

Als bron werd gebruik gemaakt van CD-spelers van eerder genoemde merken en natuurlijk de alom geroemde Acoustic Signature draaitafels. Tekenend voor de goede band die AFC Audio met de importeurs onderhoudt is wel het feit dat deze allemaal aanwezig waren gedurende de hele show en de klanten veel over de producten konden vertellen. Langs de wanden staan diverse vitrines met accessoires, bekabelings producten en bijvoorbeeld phonotrapjes en Dac’s. Natuurlijk ontbreekt een comfortabele bank niet om ontspannen te kunnen luisteren. Qua formaat kont de ruimte redelijk overeen met een gemiddelde woonkamer en daardoor representatief voor veel potentiële klanten.

Hifi van Accuphase

Via de trap is de grote luisterruimte op de eerste verdieping te bereiken. Deze is inderdaad groot en ook nog eens lekker hoog. De ruimte is beperkt akoestisch aangepast met vloerbedekking, bekleding van de zijwanden en speciale bekleding van het plafond. Arco is er trots op dat dit allemaal in eigen beheer gerealiseerd is, gelukkig met hulp van wat goede vrienden, anders was het nooit in zo’n relatief korte tijd klaar geweest. In de grote ruimte staan twee sets opgesteld. Aan de ene kant een opstelling bestaande uit Quad ESL2905 elektrostatische luidsprekers, Burmester 061 Cd-speler, 032 versterker, Quad QC 24P phonotrap en een Acoustic Signature Analog One MKIII draaitafel met 12” Jelco arm en speciaal hierop afgestemd vd Hul element.

De demo met saxofoon en orgelmuziek maakt grote indruk. De set speelt met het grootste gemak de ruimte vol zonder dat, zelfs met diep in het laag doorlopende orgelmuziek, de boel volloopt of begint te bonken. Ook is goed te horen hoe diep de Quad panelen in het laag gaan zonder ondersteuning van een subwoofer. Ook het subtielere werk wordt niet geschuwd, Juliette Greco vanaf Lp is prachtig om te horen.

De andere set staat aan de andere korte kant van de ruimte. Ook hier fraaie apparatuur en speakers. Weergevers zijn de grote, maar o zo mooi klinkende, Magnepan MG3.7 magnetostaten. Bryston BCD1 en BDA1 loopwerk en DAC/Pre-amp in combinatie met de machtige 4B SST monoblokken. Analoge bron is een Acoustic Signature Storm draaitafel met Soundsmith element. De overige apparatuur is van NAT, Puresound en Quad. Het ietwat afgezaagde maar toch wel erg lekkere Keith don’t go van Nils Lofgren knalt uit de speakers met veel ruimtelijkheid en ambiance. Echte topweergave.

Veel fraaie apparatuur staat opgesteld maar werd tijdens mijn aanwezigheid niet gedemonstreerd. Denk hierbij aan de prachtige Accuphase versterkers en Cd-spelers, North Star loopwerk en Dac en nog veel meer.

Al met al een bijzonder aangename eerste kennismaking met AFC Audio in de nieuwe winkel waar vakkennis, aandacht voor de klant en een interessant assortiment duidelijk aanwezig zijn. Ik kijk al uit naar de eerste themashow die georganiseerd gaat worden en ben zeker van de partij. 

Fotografie in het verslag met dank aan Arco Fritzsch. 

ACF Audio
Aston Martinlaan 31
Oud-Beijerland
Tel: +316 26 122 819
Mail: info@acfaudio.nl
Website


EDITORS' CHOICE