HI-VISITACF Audio

Vernieuwd ACF Audio geopend

René Smit | 15 februari 2012

Op 10 februari opende ACF Audio met een klinkende luistershow de deuren van haar nieuwe pand aan de Aston Martinlaan 31 te Oud-Beijerland. Gelegen op een klein, modern industrieterrein aan de rand van het dorp.

Goed bereikbaar en met voldoende “gratis” parkeergelegenheid. Eigenaar Arco Fritzsch ontvangt me hartelijk een laat me vol trots de nieuwe locatie zien. Ondanks het al in groten getale toegestroomde aantal bezoekers weet Arco even tijd vrij te maken om wat vragen te beantwoorden.

Allereerst vraag ik hem waarom hij al zo snel nadat het pand in Lage Zwaluwe betrokken werd een verhuizing richting Oud-Beijerland in gang zette. “Wel, de locatie in Lage Zwaluwe kende weliswaar voldoende ruimte, maar een echt grote luisterruimte was daar niet te realiseren. Aangezien ik mij met ACF Audio wil gaan focussen op de verkoop van paneelspeakers is één grote luisterruimte bijna noodzakelijk. Hier is de hele bovenetage omgetoverd tot één demoruimte waar werkelijk elk groot luidsprekersysteem gedemonstreerd kan worden. Natuurlijk is dat niet de enige reden."

"Zelf woon ik in Oud-Beijerland dus logistiek gezien is dit ook veel beter. Ik kan mijn klanten nu nog beter bedienen, ben flexibeler in het maken van afspraken met klanten door het ontbreken van reistijd. Daar komt ook nog bij dat in de Hoekse Waard en directe omgeving geen echte Audio Speciaalzaak te vinden is. Een gat in de markt dus,” zegt Arco. Wanneer ik vraag naar de filosofie achter ACF Audio weet Arco het volgende te vertellen: “Ik wil een speciaalzaak zijn met een uitstekend bereikbare een informatieve website. Verder leg ik me volledig toe op de “klassieke” stereoweergave, bij ACF zul je geen surroundproducten vinden. Het is mijn doel een mooi systeem voor de klant samen te stellen bestaande uit een versterker, cd-speler en/of draaitafel en speakers."

"De openingstijden van de winkel zijn bewust alleen op vrijdag en zaterdag, de andere dagen werk ik alleen op afspraak zodat ik me optimaal met de klant kan bezighouden. Om interessant te blijven voor mijn bestaande klanten en ACF Audio onder de aandacht te brengen van nieuwe klanten organiseer ik ongeveer één keer per twee maanden een zogenaamde themashow. Hier hebben we in het verleden al veel succes mee gehad, het is iets wat we zeker gaan continueren.” Natuurlijk wil ik ook iets meer weten over het assortiment van ACF Audio. “Zoals ik al aangaf,” zegt Arco, “worden paneelluidsprekers een onderdeel van het assortiment, hiervoor hebben we merken Quad en Magnepan opgenomen. Verder ben ik zeer gecharmeerd van het Nederlandse luidsprekermerk Real Estate, zij combineren prijs met kwaliteit.

Burmester bij ACF Audio

Qua elektronica kan ik de klanten iets bieden in elke prijsklasse. Van de betaalbare merken zoals Cambridge en Puresound tot het bijzonder exclusieve Burmester. Verder gaan we ons nog meer toeleggen op Head-Fi, hiervoor hebben we het nieuwe merk Hifiman hoofdtelefoon opgenomen in ons assortiment naast Stax en Grado. Hifiman kent een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding en hier verwachten we dan ook veel van.” Het wordt ondertussen drukker en drukker dus besluit ik Arco verder met rust te laten zodat hij zijn klanten te woord kan staan. Zelf ga ik lekker een rondje maken om wat speelklaar opgestelde sets te beluisteren en te genieten van muziek. 


EDITORS' CHOICE