REVIEWDynavector

In het oog springend

Kilian Bakker | 14 mei 2009 | Dynavector

De aparte styling van deze kleine Phonotrap springt meteen in het audiofiele oog. Dat geldt met name voor de frontplaat die uit glasvezelprintplaat (donkergroen gelakt) bestaat, voorzien van een koperlaag waarin het Dynavector logo is uitgespaard. Wanneer de P-75 MkII actief is, licht dat logo rood op. Fraai. Het metalen chassis is in twee kleuren afgewerkt; de `kuip` is donkergroen terwijl de kap grijs is gespoten, met een donkergroen logo. Geen standaard werk dus en het eigenwijze effect van deze kleurstelling doet denken aan de olijfgroene frontjes (ook van binnen verlicht) van de oudere Naim apparauur.

Dynavector DV P-75 MkII
Foto: Ed Verkerk

Toch gaat dit nog een stapje verder dan British `quirkiness`; deze styling is echt `down under` (lees: Australisch). Van binnen treffen we een druk bezette printplaat aan die grotendeels wordt bevolkt door SMD componenten. Per kanaal zijn er zes jumpers aanwezig voor alle instelmogelijkheden. Het geheel ziet er verzorgd uit, al is de aardeschroef (een piepklein Torx schroefje) nogal minimalistisch. De P-75 mkII wordt gevoed door 12V gelijkspanning vanuit een universele lichtnetadapter die geen invloed heeft op de weergavekwaliteit, aldus Dynavector.

De interne voeding -een 0.25 MHz Switch Mode type- is aan de uitgang voorzien van zeer `stille` en snelle spanningsregulatie. Voor conventionele afsluiting/aanpassing van Low Output MC`s kan men kiezen uit 60 of 63 dB gain en uit 25, 30, 100 of 470 Ohm terwijl voor MM of MI aftasters een 40 dB gain en 47 kiloOhm aanpassing voorhanden is. In `PE` mode kan men uit drie impedantiebereiken (spoelimpedantie van de aftaster) kiezen; 4-10 Ohm, 10-20 Ohm en 25-50 Ohm. De 450 gram wegende P-75 Mk II meet 4,4 bij 13,3 bij 8,3 centimeter (HXBXD).


EDITORS' CHOICE