REVIEWExposure

Aan de binnenkant

Kilian Bakker | 04 december 2008 | Exposure | Importeur: Top HiFi

Behalve de `titanium` (zilver-grijs) uitvoering die hier werd beluisterd is de 3010S ook leverbaar in het zwart; de traditionele Exposure tint. De importeur liet ons weten dat die versie wel van een rood oplichtend display is voorzien.

Het chassis is solide geconstrueerd en de aluminium kap is langs alle contactvlakken met het chassis gedempt door middel van schuimstrippen. Binnenin treffen we een betrouwbaar Sony KSM 213C loopwerk aan wat aan de onderzijde van een door Exposure ontworpen servo-circuit is voorzien. Ook de bedienings-software komt van Exposure, waaruit blijkt dat deze fabrikant niet met standaard plug-in modules werkt. Een forse ringkertrafo met ingegoten hart (tegen resonanties) voorziet via aparte secundaire wikkelingen de verschillende circuit`s van hun eigen voedingslijnen. Volgens Exposure traditie is deze speler voorzien van een royale elco-bank.

Exposure 3010

Een grote dubbelzijdige printplaat huistvest het leeuwendeel van de electronica die onder andere uit dual-mono DAC`s (Burr Brown PCM 1704) en dual-mono uitgangstrappen (OPA 134PA opamps) bestaat. De kap steekt via een lip in een ingefreesde sleuf aan de achterzijde van het dikke aluminium front; een effectieve constructie waarmee de algehele soliditeit wordt verhoogd. Het frequentiebereik loopt van 20 Hertz tot 20 kiloHertz (+/- 0.25 dB) en de signaal/ruisafstand ligt boven de 108 dB (A weighted). Hij meet 9 x 44 x 30 centimeter (HXBXD) en weegt 5 kilo schoon aan de haak. Exposure zorgt voor een zowel solide als praktische verpakking en hij wordt geleverd met een prettig werkende systeem-remote (RC-5 code). De garantieperiode duurt 3 jaar.


EDITORS' CHOICE