REVIEWExposure

Exposure 3010 S CD-speler

Kilian Bakker | 04 december 2008 | Exposure | Importeur: Top HiFi

Te midden van de vele Streamers, Servers en docking stations weten traditionele CD-spelers heel aardig stand te houden. De laatste uitvoering van de Exposure 3000 Series CD-speler is een goede ambassadeur voor hoogwaardige Red Book schijfspelers.

Exposure Electronics werd in 1974 opgericht door John Farlowe, een ervaren opnametechnicus en electronicus (hij heeft apparatuur geleverd aan fameuze opnamestudio`s en onder andere samengewerkt met David Bowie en Pink Floyd).

Exposure 3010

Exposure heeft tegenwoordig vier productlijnen waarvan de 3000 Series de eerste stap boven de basis-lijn is. De 3000 CD-speler en versterkers ontvingen reeds positieve reacties van de internationale pers en de huidige `S` versies bouwen daar op voort, met een prestatie-niveau wat dichter bij dat van de meer kostbare Exposure modellen ligt, aldus de fabrikant.

De CD 3010S heeft bescheiden afmetingen en een tijdloos uiterlijk (het front-design doet denken aan dat van de eerste Classé CD-spelers). Het voordeel daarvan is dat men oudere en huidige modellen kan combineren zonder dat het als een allegaartje oogt. Aan de achtezijde treffen we een analoge Stereo uitgang aan in de vorm van een set stevige Cinchbussen en daarnaast een digitale uitgang die zowel optisch als elektrisch (via een professioneel BNC chassis) is uitgevoerd. Een IEC lichtnetingang maakt het geheel af. Het is duidelijk dat Exposure volgens de KISS (Keep It Simple Stupid) filosofie werkt, wat ergens heel verfrissend is. Het fraai afgewerkte aluminium front is al even minimalistisch van opzet met zes toetsen onder het display-venster en een aan/uit schakelaar. Ondergetekende is geen groot liefhebber van de hedendaagse blauwe lichtshows waardoor een moment van teleurstelling ontstond toen de 3010S werd ingeschakeld want zowel de indicatie-LED als het display lichten blauw op (de Classic Series componenten geven nog altijd rood licht af).


EDITORS' CHOICE