REVIEWQuadraspire

Conclusie

Het is altijd beter het probleem bij de bron aan te pakken. Door het rek goed te maken en resonantie vrij te houden. Een eenvoudige test is luisteren met een stethoscoop. Is die niet beschikbaar, dan een oor tegen de planken duwen als de muziek speelt. Het zal u verbazen hoeveel energie er in sommige rekken zit. Het Sunoko-Vent rek is erg, erg stil. Een goed teken, dat bewijst dat de theorie “licht en snel afvoeren van resonanties via de staanders” werkt. Om de proef op de som te nemen plaatste ik een PrimaLuna versterker en cd speler in een Sunoko-Vent rek. Met op de bovenste drager een Vyger platenspeler. Eronder een EAR phono versterker. Naast het rek een Dynaudio subwoofer, om lage frequenties op te wekken.



Zowel tijdens spelen met de platenspeler als met de cd speler blijven zelfs minimale details overeind. Er is geen moment dat het rek aanwijsbaar het geluid negatief beïnvloed. Het klinkt wellicht raar, toch is het zeer prijzenswaardig dat er is ook geen bewijs is dat het rek een positieve invloed heeft. Waarmee wordt bewezen dat het rek zich zoveel als mogelijk neutraal gedraagt. Een wel duidelijk hoorbare invloed heeft het rek op de snelheid van de weergave. Puntig en strak, ritmisch en accuraat. Zwaardere constructies maken het geluid vaak sloom en zompig. Prettige bijkomstigheid, met zoals in mijn geval buizenapparatuur in het rek, zijn de gefreesde sleuven. Die dragen bij tot een uistekende warmteafvoer, iets dat de levensduur van buizen en apparaat ten goede komt. Het Sunoko-Vent rek laat muziek zo natuurlijk, vrij en gedetailleerd klinken, dat het rek de basis vormt voor de apparatuur die ik later zal gebruiken in een vergelijkende test van 16 interlinks.

De conclusie die ik kan trekken na het gebruiken van een Quadraspire Sunoko-Vent rek, is dat het plaatsen van speciale voetjes of dempende platen achterwege kan blijven. Het rek voldoet aan de hoogste eisen die een muziekliefhebber mag stellen. Geen nare resonanties die zich vertalen in vooral rommelig laag, agressieve stemmen of scherp klinkend hoog. Prettige bijkomstigheid is de fraaie afwerking en de keuze in houtsoorten, daarmee kan een goede integratie worden bereikt met de rest van het interieur. De columns zijn door de matte afwerking nauwelijks opvallend. Toegegeven, het rek heeft niet de magische uitstraling van rekken met glasplaten (bovendien een kwestie van smaak). Wat het wel heeft is een uitermate positieve invloed op de weergavekwaliteit van uw keten. Wat u met glas, in welke vorm ook, nimmer in deze mate zult bereiken. In essentie doet een Quadraspire Sunoko-Vent dus exact datgene waar u het voor wilt gebruiken. Zich gedragen als een onhoorbaar component dat een muzikale, snelle en gedetailleerde weergave overeind houdt.

Leverancier:

Latham Audio
Alphen (N.Br.)

MERK

EDITORS' CHOICE