REVIEWB&W Range

Zeppelin in gebruik


Marc Brekelmans | 01 april 2008 | B&W Range

Leuk en erg handig is de manier waarop de iPod op de Zeppelin wordt geplaatst. Hiervoor heeft Bowers & Wilkins een soort handvat – dat je vooral niet als handvat moet gebruiken -gemaakt waarop nagenoeg iedere iPod, zonder speciale adapter, zijn plekje vindt. Door deze constructie is het ook mogelijk geworden de iPod te bedienen alsof hij in je hand ligt...zeer doordacht. Een kleine elliptische afstandbediening zorgt ervoor dat de basisfuncties ook vanaf de luisterplek te bedienen zijn.

Het zonder speciale adapter kunnen plaatsen van iPods heeft een groot bijkomend voordeel. Tijdens de testperiode hebben meerdere iPods plaats genomen in de Zeppelin: de bijgeleverde iPhone, mijn eigen iPod Classic en een iPod van de derde generatie (die trouwens op het opladen na perfect functioneerde in de Zeppelin). Het laten horen van leuke en/of nieuwe muziek was een peulenschil: gewoon je iPod in de beugel klikken en de muziek door de Zeppelin laten schallen. Samen naar elkaars muziek luisteren was nog nooit zo snel en eenvoudig. Ik kan me voorstellen dat je zelfs speciale iPod avonden organiseert. Iedereen neemt zijn eigen iPod mee en voordat je het weet is er een avond voorbij. De veel gehoorde opmerking dat je jezelf door de iPod afsluit van de wereld is met de Zeppelin uit de wereld, het was namelijk lang geleden dat ik met zoveel verschillende mensen muziek heb beluisterd. De Zeppelin maakt de iPod weer sociaal.

De Zeppelin is in eerste instantie een iPod dock, maar gelukkig kun je ook een tweede apparaat aansluiten via de 3.5mm mini-jack die zowel analoge als digitale signalen kan verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld de iPod Shuffle of een draagbare cd-speler of zelfs je walkman telefoon aansluiten.
Voor de iPods die ook beeld kunnen weergeven is er in een composiet en een s-video aansluiting voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld de HiFi.nl vodcast op je televisie weergeven.

De USB-ingang op de achterzijde is helaas niet geschikt om externe USB-apparaten aan te sluiten, de ingang is uitsluitend bedoeld om toekomstige software upgrades uit te kunnen voeren.

MERK

EDITORS' CHOICE