REVIEWVibrapod

VibraPod`s en VibraCones


Joop van Nugteren | 16 september 2004 | Vibrapod

In de DVD speler zat nog een schijfje van Willy de Ville “The Berlin Concert 2002”. Een dubbel DVD waarvan één een unplugged opname is. Meneer de Ville himself wordt met zijn rauwe stem waanzinnig goed bijgestaan door een pianist en een bassist. Wat een sfeer en warmte!! Maar ook een wat overspelige bas waardoor de volumeknop niet te ver kan worden opengedraaid. Dus meteen een goede test voor de Vibracone’s. Omdat de Harman Kardon nooit eerder in combinatie met dempers heeft gespeeld was ik sowieso benieuwd naar de invloed daarvan. Onder de 390S van Levinson heb ik indertijd een set dempers geplaatst met als gevolg een heel los en transparant geluidsbeeld. Welnu, terug naar de Harman Kardon met de Vibracone’s. Bij de eerste de aanraking van de bassnaren was het al meteen merkbaar dat de weergave niet alleen transparanter was maar ook strakker is. In de zin van meer controle waardoor de volumeknop nog een beetje verder open kan. Net als bij een live opname moet het geluid voor mij een beetje voelbaar zijn. Het zelfde deed zich voor bij de CD “I’ll always be there” van Roch Voisine. De zware baspartijen van het laatste nummer op die CD “Oochigeas (indian song)” gaan zo laag dat het middengebied als een brij van de speakerconussen rolt, werkelijk niet om aan te horen. Ook hier dragen de Vibracone’s duidelijk een positief steentje bij. Meteen hoorbaar is dat er meer lucht tussen de instrumenten is waar te nemen.

Vibrapod (c) Xingo

De Vibrapods die gezien hun draagkracht gemakkelijk het gewicht van mijn voorversterker kunnen tillen gaven voor mij geen verbetering zoals de Vibracone’s die lieten horen onder de CD/DVD speler. Wat wel weer verrassend was, is dat de Vibrapods een verbetering in het laag geven indien geplaatst onder de subwoofer. Evenals onder de CD speler in de woonkamer, waar meer detail was waar te nemen ten opzichte van mijn eigen dempers. Wat de folder van Crusade-Audio vermeld over de Vibrapod klopt, de ruimtelijkheid en de dynamiek in de muziekweergave nemen toe. Omdat het laag strakker wordt geeft dat de neiging de volumeknop verder open te draaien. Het is weer een stapje vooruit in de verbetering van de set voor betrekkelijk weinig geld.

Vibrapod (c) XingoAan te raden is om de Vibracone’s uit te proberen in je eigen set en daarna te combineren met de Vibrapods. Het geluidsbeeld kan nog net een stukje rustiger worden. Met als gevolg dat baspartijen en het stemmengebied nog verder van elkaar af komen te staan en zo verstaanbaarheid en basklank winnen in kwaliteit.

 

Prijs:
Vibrapods zijn verpakt per 4 komen op € 37,50
Vibracone’s zijn per stuk €12,20

Gebruikte Hardware: 

Home Cinema

  • BenQ 650 projector
  • Beamax Scherm
  • Harman Kardon DVD 25 speler
  • Arcam AVR200 receiver
  • Infinity en Linn speakers
  • Rel Q200E sub woofer
  • Bekabeling Sharkwire (koper)

Luister ruimte

  • Mark Levinson 335/380S/390S combinatie
  • B&W 802 N luidsprekers
  • Interlinks puur zilver van Sharkwire


 

EDITORS' CHOICE