REVIEWPioneer

Pioneer DCS-515

John Koning | 27 augustus 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Inregelen

Pioneer DCS-515Met een test-DVD en geluidsdrukmeter als hulpmiddelen gaan we aan de slag. Met de uitgebreide afstandsbediening in de ene hand en de handleiding in de andere hebben we een klein half uurtje nodig om alle opties langs te gaan en uiteindelijk de optimale instellingen voor deze set te vinden.

De afstandsbediening schrikt in eerste instantie misschien een beetje af, maar heeft echt alle functies in zich om de set in te regelen en te bedienen. Bij een installatie bestaande uit meerdere componenten, heeft u hiervoor een aantal verschillende afstandsbedieningen. De normale bedieningsfuncties zijn direct zichtbaar en de functies voor het instellen bevinden zich onder een handig schuifje op de unit.

Pioneer`s Advanced GUI (Graphical User Interface) vereenvoudigd de bediening voor veel van de set-up mogelijkheden van de speller.

Onder het hoofdstuk Surround instellingen in de handleiding wordt duidelijk beschreven hoe de systeem setup dient te gebeuren. Nogmaals, het is essentieel bij dit, maar ook alle andere Home-Theaters, om de luidsprekeruitgangen goed in te regelen. Aan het handje genomen door de Pioneer handleiding mag het geen probleem zijn. Neem er de tijd voor en u zult versteld staan over het resultaat.

Pioneer DCS-515Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur zijn alle instellingen stap voor stap in te geven. Afstanden van de speakers, dynamiek, LFE (Low Frequency Effects), kanaalniveaus (channel levels) het is allemaal in te stellen.
 
De set heeft zogenaamde automatische luistermodes, waarmee de DVD speler zelf selecteert of er een Dolby Digital of DTS signaal wordt aangeboden. Op het display verschijnt de indicator hiervoor. Ook bij stereo wordt een indicator op het display getoond.

In Dolby Pro Logic II mode kan gekozen worden uit een drietal instellingen. C Width, maakt het centerkanaal breder, Dimen, Brengt het geluid verder weg of dichterbij en de laatste instelling is Pnrm, die het geluid een meer ruimtelijk effect geeft. Middels de surround knop op de afstandsbediening kan gekozen worden voor de verschillende surround luistermodes, Auto, Dolby Digital, DTS en Pro Logic etc. Ook de surround luidspeakers unit is in virtual mode te gebruiken.

De surround unit kan zoals eerder gezegd gebruik worden in wireless (draadloze) modes, maar kan desgewenst ook met kabels aangesloten worden. Gedurende de periode dat ik de set heb beluisterd, heb ik de surround unit in wireless mode gebruikt, hetgeen bij mij uitstekend heeft gewerkt.


EDITORS' CHOICE