REVIEWSharkwire

Sharkwire SLP-L32382P


Joop van Nugteren | 18 maart 2003 | Sharkwire

De ruimte waar muziek wordt beluisterd is niet optimaal te noemen. De woonkamer is een L-vormige ruimte van ongeveer tweemaal 24 vierkante meter. Dat is op zich niet het grootste probleem. Het dak dat schuin loopt echter wel (heeft niets met een instorting te maken, de architect heeft het verzonnen). Een speaker bevindt zich onder een schuin lopend stuk plafond van 2.20 meter en de andere onder een hoogste deel van 5 meter. Avonden zijn veel gevuld met het iedere keer weer verschuiven van de weergevers om een acceptabel beeld te krijgen. Na verloop van tijd hoor je vanzelf bij welke opname het laag op een bepaalde frequentie met kracht de luchtdruk tegen de muren kaatst. Dat is duidelijk als vervorming van het geluidsbeeld waar te nemen. Een simpele handeling, de volume knop terug draaien, lost het probleem op. Het drammerige jochie in mij stemt me dan niet tevreden. Ik wil op sommige momenten mijn lievelingmuziek niet alleen horen maar ook fysiek een beetje voelen. Zonder enige vervorming. Daarom is het voor mij prettig, dat het laag het laag blijft, gedoseerd en verfijnd de kamer in rolt. Mijn vorige logees uit de (deels) zilveren Siltech familie, lieten mij deze vorm van laagweergave al eerder horen.

Supertramp_19-03-03
De Sharkwire die inmiddels een 60 uur heeft meegedraaid in de set kan ik nu onderhand wel gaan beluisteren. De warmte die van de Mark 335 afstraalt, getuigt van een intensief gebruik in de afgelopen dagen. Eneco vindt dat helemaal niet erg. Het enige voordeel dat ik er in hoop te vinden is dat de thermostaat van de centrale verwarming wat minder frequent inschakelt. Vanwege mijn extra kacheltje. Een viertal cd’s, omschreven in de laatste alinea, laten eigenlijk allemaal het zelfde horen. Enkele kreten die ik voor mijzelf noteerde zijn:
... een mooi 3 dimensionaal breed beeld, sprankelend hoog, mooie stemmen, zonder enige scherpte, veel ruimte rond de instrumenten, een heerlijke drive, heel gedetailleerd, de muzikanten blijven op een vaste plek staan (indien de technicus tijdens de opname met zijn fikken van de knoppen af blijft). Daarnaast is het laag beter in proportie waardoor de volume knop verder kan worden opengedraaid. Dat resulteert in nog meer bij live concerten betrokken te zijn. Kortom voor mij de eerste en tot nu toe de enige kabel die een compleet geluidsbeeld neer zet voor slechts 3650 euro. Oké, een boel euro’s, maar ga maar eens op pad om een kabel te vinden op dit niveau met dezelfde capaciteiten en kwaliteiten onder de 5.000 euro. Gevonden? Laat het mij weten en be my guest (niet allemaal te gelijk a.u.b.)...

Slot woord

sharkwire_SLP-L32382P_18-03-03Bij het beoordelen van een component is en blijft het van belang dat de apparatuur in verhouding staat met het te testen apparaat of in dit geval een kabel. Indien een kabel tussen een low budget setje wordt geknoopt, kun je daar ook geen goede resultaten van verwachten.

Ik heb de Sharkwire ook even tussen een Acram AVR 200 en een stel ATL speakers gekoppeld. De resultaten zijn er dan ook naar, het zegt echter niets over de kabel. Eigenlijk hetzelfde als een stel Ferrari velgen onder een Opel Kadett monteren. Mijn advies daarom, vraag bij de importeur naar de dichtstbijzijnde dealer en probeer een dergelijk setje gewoon thuis in jouw eigen set en in jouw eigen omgeving. In jouw tijd en met jouw muziek... Veel luister plezier.
 
Prijzen:
Sharkwire kent een aantal verschillende soorten luidspreker kabels. Meer informatie via www.sharkwire.nl.

Gebruikte cd`s

Fleetwood Mac The Dance (live)
Supertramp Paris
Van Morrison Down the Road
Rebecca Pidgeon The Raven
Roger Water Hitch Hiking

Gebruikte apparatuur

Mark Levinson 390S cd speler
Mark Levinson 380S voorversterker
Mark Levinson 335 eindversterker
Bowers & Wilkins 802N luidsprekers
Interlinks: Sharkwire silver SCN-L04, Nordost Red Dawn
Accessoires: Nordost Pulsar Points, Kemp Elektroniks Power Source netfilter


EDITORS' CHOICE