NIEUWS

Nummer 6: Q-Acoustics Concept 500

Eind vorig jaar ontdekten we bij Q Acoustics in het Britse Woking iets wat we niet meteen hadden verwacht van het brede, budgetgevoelige merk: een high-end speaker. Jamie Biesemans ging er een paar maanden geleden mee aan de slag. Of beter gezegd, hij heeft ze inmiddels al een paar keer aan de tand kunnen voelen.

"We hebben de Concept 500 driemaal uitgebreid kunnen beluisteren. Een eerste maal was in het Zuid-Engelse Woking, bij de presentatie van de speaker. Eerlijk gezegd maakte de Concept 500 toen niet een sterke indruk, een gevolg van een slecht aangeklede luisterruimte. We waren daarom niet weinig verbaasd toen we enkele weken later op de introductie van Marantz PM10 en SA10 de Concept 500 in de luisterkamer van Ken Ishiwata de pannen van het dak hoorden spelen."

"De Q Acoustics-speaker, die in Woking nog niet helemaal af was, toonde zich opeens heel gecontroleerd en strak, evenwichtig en met goede imaging. Ishiwata was er duidelijk ook gelukkig mee. De laatste zeer uitgebreide luistersessie was onder eigen controle in de Duitse kantoren van Fink, spelend met eigen en bekend bronmateriaal dat vanaf een Mac Mini werd gespeeld. Om kennis te maken met de luisterruimte, kregen we eerst nog een anderhalf uur durende introductie met demo’s gegeven door Karl-Heinz Fink."

LEES DE GEHELE REVIEW HIER.


EDITORS' CHOICE