HiVisit: Concerto Amsterdam p2

Rob Nijman | 06 december 2016 | Fotografie Beeldhouwers | Linn

“Wie voor ’t eerst z’n eigen muziek afspeelt op een Linn-systeem, weet niet wat ie hoort. Linn maakt jouw muziek weer als nieuw. Kom het maar eens proberen bij Concerto Audio. Neem je eigen muziek mee, ga zitten en luister. Het is ongehoord.”

“De LP12 is al sinds ’73 in productie en kan inderdaad nog steeds met huidige onderdelen worden onderhouden, of verbeterd. De digitale systemen hebben hetzelfde DNA: de nu bijna tien jaar oude streamers zijn nog steeds volledig up-to-date en staan daarnaast open voor upgrades.” In de basis is dat vrijwel altijd vanuit de software, maar er zijn ook mogelijkheden om hardware aan te pakken – dat kan in de fabriek. “Geen enkel ander merk zorgt zo goed voor hun bestaande klantenkring. Misschien is het omdat het nog steeds een familiebedrijf is? Sociaal is het in ieder geval zeker, en een Linn behoudt hierdoor ook veel meer waarde.”

Het maakt het eigenlijk bijna lastig om een Linn-bezitter als klant te hebben, want vervanging of opwaardering is niet zo snel nodig. De interessante kansen liggen dan ook bij de muziekliefhebbers die het Schotse merk nog niét in huis hebben, laat staan weten wat er in de winkel te vinden is. “Veel mensen die hier binnenlopen kennen Concerto wel, maar Linn niet.” Het merk heeft nog niet die dankbare bekendheid van bepaalde andere streamingspelers in de branche, maar Concerto brengt daar graag verandering in. “Fan geworden van een dergelijke filosofie en de combinatie met het uiterst duurzame karakter hebben ons doen besluiten met alleen Linn door te gaan. In de tijd van de cd-speler was dat wat lastiger geweest, nu is het eigenlijk een logische keuze.” Een keuze waar ze je graag van overtuigen.

Everything works better

‘Everything works better’, een kleine verbastering van de bekende Linn-slogan ‘everything sounds better’. Want het zijn niet alleen de muzikale skills van het merk waar ze bij Concerto zo van overtuigd zijn, of het feit dat het signaal (en dus de kwaliteit) doorheen de hele keten op hetzelfde niveau blijft omdat er sprake is van een volledig digitaal domein. Het aanbieden van alleen Linn heeft meer voordelen. Door de enorme focus, zowel van de kant van de fabrikant als van de dealer, groeit ook kennis en vakmanschap. “Een Linn-systeem klinkt zo goed als degene die het installeert. Wij bezorgen en installeren ieder product van Linn – wáár je ook woont in Europa. En de lijnen met Schotland zijn kort. Er is wekelijks telefonisch contact en we zijn regelmatig in de fabriek te vinden. Ook voor training; kennis en kunde kan altijd nóg beter! Juíst na het hebben van twintig jaar ervaring.”

Hoe kort de lijnen met Schotland zijn, bewijst Alex door ons meteen uit te nodigen om hem op korte termijn te vergezellen richting Glasgow. Wordt dus spoedig vervolgd! Voor nu nieuwsgierig? Ga dan ook even all-linn aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. 

MERK

EDITORS' CHOICE