Totem, Dali en B&W

Een verbluffende Totem

Onze volgende afspraak brengt ons naar Totem, helemaal aan de andere kant van de beurs. Het geeft ons de kans om door de hal met de projectorfabrikanten te lopen. Altijd verbluffend, die immense schermen die soms haarscherp blijken te zijn als je er letterlijk met de neus zelf opzit. Uiteindelijk bereiken we de stand van Joenit, de importeur van Totem, waar de oprichter van het Canadese merk, Vince Bruzzese, ons hartelijk ontvangt. Ik denk dat we niet overdrijven als de demonstraties die we hier krijgen van alles dat we zien en horen op ISE het meeste indruk nalaten. Kleine speakers, een groot geluid. Het verslag lees je hier.

Dali en meer

“Kunnen we ook eens bij Dali kijken?”, vragen een paar lezers. Dat kan! De stand van Dali is gedeeld met interessante merken, dus dat is zeker de moeite waard. NAD bijvoorbeeld, dat op ISE twee nieuwe telgen voor hun prestigieuze Master-lijn toont. De M32 wordt het nieuwe geïntegreerde versterker van het merk, terwijl de M50.2 zowel het streamen en rippen van cd’s mogelijk maakt. Met ondersteuning voor BluOS, waardoor het kan samenwerken met de Bluesound-toestellen. Bluesound is hier natuurlijk ook aanwezig, want binnenkort krijgt dit multiroomsysteem een upgrade om MQA-bestanden af te spelen.

De finale!

Als allerlaatste bezoek van de dag, regelden we een luistersessies in Bowers & Wilkins’ ronduit imposante ‘Real Cinema Experience’. Met zijn duizenden watts aan versterking, 19 speakers en subwoofers, en een draaggewicht van 12 ton is dit op gebied van home cinema de indrukwekkendste ervaring van de dag. Het volledige verslag vind je hier.

Na afloop blikken we tevreden terug op dit eerste lezersbezoek van HiFi.nl naar een grote beurs. De reacties die we kregen van Henk, Marc, Ronald, René en Marcel zijn overwegend goed, met hier en daar verbeterpunten. Een beurs blijft wat chaotisch en druk, dus het blijft altijd wel wat improviseren. Maar het is voor herhaling vatbaar, misschien wel in München… In de groep zijn er meteen opnieuw kandidaten!

MERK

EDITORS' CHOICE