NIEUWS

Onderscheidingen voor de meest prestigieuze automatiseringsprojecten

Rob van Mil | 10 oktober 2015


Ultieme luxe in villa met bijgebouwen door TES Installatietechniek

In deze luxe villa met bijgebouwen creëert de techniek de ultieme beleving. De e- en w-installaties zijn aan elkaar geknoopt en op de automatische piloot gezet. De intelligentie komt uit elf verdeelkasten, verbonden met dertien touchscreens en acht iPads. Zelfs de autolift en de jacuzzi werken op KNX. Hoewel de techniek achter de schermen complex en robuust is, is het gebruiksgemak voor de bewoners en het personeel enorm. Butlers, werksters, logees en de kinderen; iedereen kan er mee overweg.

Beheren op afstand voor hoofdkantoor Vopak door Van Dorp Installaties
Het hoofdkantoor en de bijgebouwen van Vopak zijn via een automatisering op KNX vanaf één plek te bedienen. De automatisering biedt het bedrijf een fikse besparing op personeelskosten, want er zijn nu minder receptionistes en beveiligers nodig. De data die het systeem oplevert, vormen voor de installateur de basis voor proactief beheer en onderhoud van de technische processen. Als bijvoorbeeld bekend is dat de aandrijving van een deur een storing geeft na 10.000 bewegingen, is het verstandig deuraandrijvingen na 10.000 bewegingen alvast te vervangen. Op termijn geldt hetzelfde voor de slagbomen, lampen, ventilatoren, pompen; alles wat aan KNX is gekoppeld. Zo levert KNX Vopak gemak, comfort en kostenbesparingen op én het helpt overlast voorkomen.

Vergaande koppeling in bedrijfspand Van Mourik Ede door Van Maanen Techniek
Dit nieuwe bedrijfspand werd duurzaam en energiezuinig door toepassing van KNX-automatisering. Bijzonder is de vergaande koppeling tussen de KNX-systemen en een particuliere alarmcentrale. De alarmcentrale acteert op inbraakalarm, maar belt ook de installateur als de verwarming een storingsmelding geeft. Door de ondersteuning op afstand heeft de eigenaar geen omkijken meer naar de techniek en de beveiliging van het pand. En kan hij zich bezig houden met zijn core business. Zo ontzorgt het de eigenaar op afstand volledig.

Alarm en domotica zijn één in luxe nieuwbouwwoning door Van Maanen Techniek
In deze luxe nieuwbouwwoning paste Van Maanen een integratie toe tussen de installaties op het KNX-systeem en een particuliere alarmcentrale. Zo houdt de alarmcentrale altijd een oogje in het zeil, maar kan men ook de technische systemen bedienen en bewaken. Tijdens vakanties kan de centrale de bewegingsdetectoren uitlezen, de poort openen voor de werkster en bij storingen meteen opdrachten verlenen om deze op te lossen. Binnen één en hetzelfde platform zijn alle meldingen voor zowel de bewoners als de alarmcentrale beschikbaar. De alarmcentrale acteert niet alleen op inbraakmeldingen, maar stuurt ook de installateur langs als de warmtepomp een storingsmelding geeft via het domotica-systeem.


EDITORS' CHOICE