REVIEWSennheiser

Sennheiser G-versie

Jamie Biesemans | 14 maart 2016 | Sennheiser
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 september 2015

Sennheiser bezorgde ons de G-versie (dus voor Android) van de In-ear, in het zwart. Nu weten we niet wat ze verstaan onder ‘zwart’ in het hoofdkwartier in Wedemark, maar de dominante kleur van een groot deel van de kabel en buitenbehuizing is donkerrood. Niet erg, maar de In-ear is door de duotone afwerking in zwart-rood niet enkel een onbedoelde hommage aan de anarchistische vlag, maar ook net iets minder opvallend dan je zou verwachten.



Los van de kleur, blijkt de kabel door zijn vorm en materiaal behoorlijk wirwar- vrij te zijn. Bij het wandelen brengt de kabel relatief weinig contactgeluid over naar de oortjes, iets dat heel afleidend kan zijn. Dit maakt de Momentum In- ear vrij geschikt om te gebruiken bij het joggen, al zijn ze niet specifiek daarvoor ontworpen.

De remote is een vrij groot exemplaar met drie knoppen (stiller, luider, en pauze) en een microfoon. De pauze-knop is heel multifunctioneel, want het dient ook op een oproep aan te nemen en te stoppen, en door tweemaal snel te drukken verspring je naar de volgende track. Met de remote is er niets mis en het is voldoende licht zodat hij niet aan je oor ‘trek’, alleen vinden we de afstand tussen het oortje en remote met 15 cm te klein. Hierdoor kan je de remote amper zien en moet je puur op de tast werken.


EDITORS' CHOICE