NIEUWS

Van A tot Z


Rudirick de Jong | 23 mei 2015

Bij het Smart Living project in het Zuid-Hollandse dorp Numansdorp is onze ElectroStylist Jeroen van Dongen gevraagd het project van A tot Z te begeleiden. Het bovenstaande verhaal heeft niet direct betrekking op dit project, maar er zijn duidelijk raakvlakken. Was de klant ons niet tegengekomen op de beurs dan was dit huis op een traditionele manier gebouwd. Aan ons de uitdaging om samen met zijn bouwspecialisten dit project te begeleiden en ervoor te zorgen dat alle gewenste smart oplossingen worden meegenomen in de bouw.Maar waar begint zo'n project dan? De ElectroStylist start met het in kaart brengen van alle wensen van de klant. Met de door ons ontwikkelede Smart Ready QuickScan, kan de ElectroStylist de klant in heldere en begrijpelijke taal uitleggen wat er allemaal mogelijk is in huis, zodat we samen met de klant hun wensen in grote lijnen kunnen formuleren. Om het voor de klant uiteindelijk inzichtelijk te maken schrijft de ElectroStylist een Smart Ready advies. Hierin staan de besproken punten, wensen en mogelijkheden, dit geeft de klant de juiste handvatten om uit de diverse smart mogelijkheden te kunnen kiezen. Zodra de klant een keuze heeft kunnen maken, in overleg met de ElectroStylist of zelfstandig, gaat de ElectroStylist in gesprek met de bouwspecialisten. De specialisten kunnen door de klant zelf aangedragen worden of de ElectroStylist helpt bij het selecteren van de juiste mensen.Aanspreekpunt
Een Smart Home kan alleen gebouwd worden als er een goede samenwerking en afstemming is met de betrokken specialisten. De ElectroStylist bespreekt daarom de wensen van de klant met iedere specialist. Zij krijgen daardoor een beter inzicht in de mogelijkheden én de ruimte om met eigen voorstellen invulling te geven aan de wensen van de klant. Zodra dit traject afgerond is weet de klant precies wat er mogelijk is en kunnen de bouwers aan de slag met de voorbereiding van de werkzaamheden. Tijdens de bouw is de ElectroStylist het aanspreekpunt als het gaat om de planning en aanpassingen van alle Smart oplossingen.Daarnaast organiseert de ElectroStylist diverse momenten tijdens de bouw om te controleren of alles volgens plan wordt gebouwd.
In bijna alle bouwprojecten stoppen de bouwers of specialisten op het moment dat het huis wordt opgeleverd of hun product is geïnstalleerd. Voor de ElectroStylist is dit het begin van de 'echte' werkzaamheden. Het netwerk moet worden geconfigureerd, smartphones, tablets en computers moeten worden aangesloten, de software van alle componenten moeten worden geupdate, kabels moeten worden weggewerkt, etc. Natuurlijk is het belangrijkste van allemaal dat de bewoners begrijpen hoe alles werkt. Dit is de fase waar de ElectroStylist het verschil maakt, een Smart Living project houdt pas op als alles naar wens werkt en als iedere bewoner in het huis kan bedienen.
De volgende keer
In de volgend editie van Home Emotion nemen wij jullie mee in dit prachtige smart villa project, belichten wij de verschillende smart opties in het huis en laten wij jullie zien hoe wij samen met de betrokken bouwspecialisten ervoor hebben gezorgd dat alles met elkaar werkt. Neem gerust eens contact op met een van onze ElectroStylisten als je (ver)bouw of verhuisplannen hebt, we denken graag met je mee.

EDITORS' CHOICE