Hoewel importeur Audiac naast een achttiental(!) merken waaronder bekende namen als Arcam, Ayre Acoustics, Mark Levinson, Lexicon, Transparant Cable en Wilson Audio, ook de vier beroemde en bekende ‘brands’ van de Fine Sound Group vertegenwoordigd, is voor het vernieuwde Wadia tijdens deze presentatie alle plaats ingeruimd. Naast een statische aanwezigheid van alle modellen in zowel de Intuition, 1- en 3-serie, is er in de grote demoruimte een opstelling gemaakt van de gloednieuwe Wadia m330 Media Server (€ 7.390,-), in combinatie met de a315 Stereo PowerAmp met 2 x 150 watt (€ 4.490,-), Transparant bekabeling en Sonus Faber Olympica III weergevers.
Blikvanger van deze eerste opstelling is natuurlijk de gloednieuwe m330 Media Server. De eerste ooit voor Wadia en meteen een product wat in zijn prijsklasse een nieuwe maatstaf probeert neer te zetten. Meteen al qua prijs zet Wadia met deze server hoog in en moet er worden opgebokst tegen door de wol geverfde high-end kandidaten van o.a. Naim, Linn en Aurender. Maar het is zeker niet meteen al een gelopen race. Want Wadia kan natuurlijk zowel putten uit de enorme (digitale) knowhow uit het roemruchte verleden, aangevuld door het enorme ondersteunende potentieel van de gecombineerde bedrijven uit de krachtige Fine Sound Group. Hierdoor blijkt al pijlsnel dat deze m330 zelfs vanaf zijn prille start al gepokt en gemazzeld is. Werkelijk niets is dan ook aan het toeval overgelaten om een echt goed product in de markt te zetten.
Zo is alleen al de achterzijde rijkelijk gevuld met een groot arsenaal aan aansluitingen. Van USB2.0 en 3.0 en eSata voor extern harde schijf gebruikt, LAN Gigabit, en zelfs HDMI om de gebruikersinterface op een afzonderlijk beeldscherm te tonen, tot triggers, optische en coaxiale digitaal uitgangen (tot 24 bit/192 kHz). Het plaatje wordt tenslotte gecompleteerd door adel verplicht natuurlijk, met zowel ongebalanceerde (RCA) en gebalanceerde (XLR) analoge uitgangen. Dit alles net als alle andere apparaten uit de nieuwe Wadia generatie, verpakt in een heel fraaie gestroomlijnde aluminium behuizing met een gestileerd en verlicht Wadia logo aan de voorzijde. De bovenzijde is tenslotte voorzien van een mooi verzonken zwart hoogglans acryl paneel, met wederom in wit de zacht verlichte Wadia merknaam. Maar met alleen maar een (erg) mooi smoeltje en een hele reeks aansluitingen ben je er natuurlijk nog niet. Het succes van deze nieuwe Wadia streamer zal ook mede afhangen van de implementatie van de nieuwste functionaliteiten.
En ook die boodschap heeft het merk meteen al goed begrepen. Naast de keuze bij het aansturen voor een iOS (Apple) of Android oplossing, is de m330 ook al klaar voor allerlei vormen van ‘Cloud’ muziek. Online muziekdiensten zoals Spotify, Pandora, SiriusXM, Deezer, Rhapsody, Tunein, AirPlay en natuurlijk de nieuwe hoge kwaliteitsdienst Tidal, zullen in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. Maar voor wie liever of ook muziek zelf op wil slaan is er de standaard ingebouwde 1TB harde schijf en de mogelijkheid om via USB en eSata externe harde schijven aan te sluiten. De functionaliteit van deze nieuwe ster aan het streamer firmament wordt natuurlijk extra interessant, doordat deze m330 door zijn ingebouwde DAC en topklasse analoge voorversterker, ook direct een eindversterker kan aansturen! Voor mensen die ook nog het laatste restje extra geluidskwaliteit wensen, is er als laatste nog altijd de losse Wadia 321 Decoding Computer of plat gezegd DAC, waarmee je samen met de a315 stereo of A340 mono eindversterkers een compleet Wadia systeem kunt opbouwen.