NIEUWS

Uitbreiding

Werner Ero | 07 februari 2015 | Fotografie Werner Ero



Helemaal nieuw is de in de zomer van 2014 gerealiseerde uitbreiding van de Living Space® Experience die pal rechts naast het oorspronkelijke gedeelte is gerealiseerd. Op een extra oppervlakte van 180 m2 zijn in een mooi ruimtelijke en opengewerkte opstelling domotica-oplossingen verwerkt voor ultiliteit, hotel en de zorg. Toenemende bezuinigingen in de gezondheidszorg dwingen namelijk veel ouderen om steeds langer thuis te blijven wonen. Busch-Jaeger toont met deze uitgebreide opstelling zijn maatschappelijke betrokkenheid en toont tevens dat met de nodige aanpassingen een betere kwaliteit van leven mogelijk is. Zo is in de zogenaamde ‘zorgkamer’ een woon/slaapkamer met badkamer te zien die is voorzien van alle mogelijke toepassingen op dit gebied. Zoals een koppeling met een zorgoproepsysteem, bewegingssensoren, sociale alarmering en aan- en afwezigheidschakelaars die wederom met KNX-sensoren en bedieningselementen werken.



Naast het zorggedeelte is in het nieuwe gedeelte ook de nodige ruimte ingeruimd voor een heuse hotelkameropstelling. Net als in de zorgkamer zijn ook hier de verschillende behoeftes van dit keer de hotelgasten goed in beeld gebracht. Naast regeling van temperatuur en verlichting zijn er bewegingssensoren, gemotoriseerde gordijnen en audio/visuele toepassingen gerealiseerd.



Busch-free@home®
Als mooie aanvulling op de reeds bestaande Busch-Jaeger toepassingen, is er sinds kort ook het voordelige en eenvoudig te bedienen Busch-free@home® huisbesturingsssteem. Dit nieuwe domoticasysteem voor het middensegment in de markt maakt van een huis een werkelijk intelligente omgeving. Zo zijn licht, verwarming, jaloezieën en zelfs deurcommunicatie met slechts één druk op de knop te bedienen. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. En beschikken gebruikers over de vele voordelen van domotica tegen geringe meerkosten ten opzichte van een conventionele elektrische installatie. Verder betekent huisbesturing met Busch-free@home® een waar genoegen voor gebruikers.



Zij kunnen nu namelijk vanaf iedere plek, in huis of waar dan ook ter wereld, de sfeer en situatie in huis naar hun persoonlijke wensen aanpassen. De bediening is uiterst gebruiksvriendelijk en voor iedereen te begrijpen. Een lichtscène start met één druk op de knop. En ontwaken wordt extra aangenaam door vanuit bed de jaloezieën te openen en de verwarming en radio alvast in te schakelen. Bewoners hebben altijd de keuze om programma’s te gebruiken of om functies individueel te schakelen. Bovendien zijn persoonlijke wensen gemakkelijk programmeerbaar in het systeem.


EDITORS' CHOICE