ARTIKEL47 Labs

Hoorns, roze lampen en plexiglazen speakers

Een etage hoger tref ik in de lobby Audiomaat en Oorstreling. Deze laatste heeft op de showtafel een leuke microset staan van het Italiaanse merk Audel, compleet met kleine transmissielijn speakers. Muziek voor kleine ruimtes met een prijskaart onder 1000 euro. Sonority showt samen met Concept en Design en weet met merken als B.M.C. Audio, nieuwe ADAM luidsprekers onder andere Canor, Burson en niet te vergeten diverse kabels van onder andere Cassiopeia. Op de weergave kan ik niets aanmerken en de getoonde producten zijn in deze ruimte divers en voor elke portemonnee. 

Verder speelt op deze etage Sound E-motions met een imposante MBL opstelling, die ik door de drukte slechts kort kon beluisteren.

MBL

De bouw van het hotel zorgde voor een drukke gang naar het achterste gedeelte van het gebouw, waarlangs enkele stands voornamelijk lp’s te koop aanboden. Want ook het scoren van juist die éne plaat die je al langer zoekt behoort zeker tot één van de hoogtepunten van showbezoeken. De muziek uit de mooie grote ruimte van Pro Mafico en Number 4 komt me al tegemoet als ik de gang uitloop. Hier speelt duidelijk Bryston op Avant Garde. Dit oogt imposant en zo klinkt het ook. De directheid in de weergave is duidelijk niet ieders ‘cup of tea’ maar interesse is er genoeg. Leuk is om de nieuwe Bryston BDP1 digitale streamer en de SP3 surroundprocessor annex voorversterker te zien. Deze alleskunner is voorzien van de nieuwste codecs om alle formaten te kunnen afspelen en is erg mooi vervaardigd.

Bryston

Bij de buren staat Triple M Audio te spelen met een set uit eigen makelij in een roze verlichte ruimte. Vorig jaar wist Pink Faun grote indruk op me te maken, maar of het door het drukke gepraat in de ruimte kwam of door de veranderde set, dit jaar speelde het merk mooi maar ingetogener.

Pink Faun

De trappen leidden naar de eerste etage waar zeven luisterruimtes open stonden en de gang vol stond met pratende bezoekers en exposanten. Naast Dynamic Solutions, The Pied Piper, het eerdergenoemde 47 Labs en Easy Audio vond men hier een leuke ruimte van Hear Everything Audio Import, waar twee paar Guru luidsprekers een mooie weergave hadden. Primeur was in deze ruimte de Tentlabs b-Amp S, die op de grote Guru’s een echt audiofiel karakter tentoonspreidde.

Icon Audio

Ook Rik Stoet had flink uitgepakt tijdens de X-fi. Met een complete buizenset bestaand uit apparatuur van Icon Audio werd het publiek getrakteerd op een vol, warm geluid uit twee plexiglazen speakers. Navraag leerde dat deze weergevers door de Brits/ Taiwanese fabrikant ook in productie genomen gaan worden. De baspoorten aan de voorzijde van de verder ongedempte monitorspeakers geven in elk geval genoeg laag weer maar het geheel klinkt niet onaantrekkelijk, integendeel.

Hanze Hifi

Hanze Hifi speelde met een flinke set weergevers met de naam Swissonor B.A.C.H., niet te verwarren met de Bach luidsprekers. Deze in de hoeken geplaatste tweeweg coaxiale hoornweergevers kwamen in de kleine ruimte helaas niet geheel tot hun recht, ondanks een luxe buizenversterking van hetzelfde merk, H.A.T. voorversterking en een mooie Thorens TD124 met aangepaste voeding. Imposant om te zien was het wel en Hanze Hifi weet dan ook alles te vertellen over upgrades en modificaties van dit soort platenspelers. 

Thorens

EDITORS' CHOICE