NIEUWS

Vakkundig ontwerp

Ulco Schuurmans | 30 november 2014

Ook de Canon EOS 70D laat weer eens zien dat de grens tussen geavanceerd hobby en (semi)professioneel tegenwoordig flinterdun is. Gewoon een heel vakkundig camera-ontwerp. De body is degelijk, voldoende bestand tegen een waterspatje of een hapje stof en de bediening is comfortabel en snel.

Neem de intelligente zoeker, met een beelddekking van 98 procent en een vergroting van 0,95x. Die laat fotografen comfortabel hun compositie bepalen en instellingen op het elektronische overlay zien. Alle noodzakelijke knoppen bijvoorbeeld voor de ISO, AF-modusselectie en lichtmeting zijn direct onder handbereik. U kunt de instellingen gemakkelijk wijzigen en blijven concentreren op het onderwerp.

Het viewerschermpje is een 7,7cm (3,0”) variangle Clear View LCD II-touchscreen met een hoge resolutie van 1.040k dots. Dankzij het in allerlei hoeken en richtingen kunnen kantelen is het LCD-schermpje ideaal voor het opnemen van video of het vastleggen van beelden vanuit ongebruikelijke of creatieve hoeken.Het touchscreen is voorzien van moderne capacitieve technologie. U kunt de camera met gebaren besturen. Bijvoorbeeld knijpen en vegen voor het wijzigen van instellingen of het bladeren door beelden.

Met een hoog dynamisch bereik (HDR-functie) is de EOS 70D in staat om bij beelden met sterke contrasten drie opnamen met variërende belichtingen met elkaar te combineren tot één foto. Deze fotografische opname heeft dan een optimale belichting zodat er in de lichte en donkere delen meer details worden vastgelegd.

De functie ‘Meervoudige belichting’ stelt de fotograaf in staat om maximaal negen verschillende belichtingen te combineren tot één in-camera opname. En zoals gebruikelijk kunt u kiezen uit diverse creatieve filters beschikbaar voor het aanpassen van de stijl en het uiterlijk van een opname. Alle belangrijke functies zijn tevens handmatig in te stellen.Full HD video
De Canon EOS 70D voorziet uiteraard in Full HD-resolutie (1920 x 1080p) video. Er is onder andere keuze uit de opnamesnelheden (frames per seconde) 30, 25 of 24 fps, en 60 en 50 fps bij 720p.  Daarbij ook diverse compressiemogelijkheden voor nabewerking en delen. De nieuwe Dual Pixel CMOS AF volgt de Movie Servo AF-modus onderwerpen terwijl zij bewegen, of terwijl een nieuwe compositie wordt bepaald. Dat houdt deze onderwerpen voortdurend scherp in beeld komen.

Als gebruiker kunt u zelfs tijdens het opnemen verschillende scherpstelvlakken over 80 procent van het beeld selecteren door het touchscreen gewoon aan te raken. Zo blijven de movies scherp en duidelijk, zelfs als een onderwerp beweegt of de videomaker de compositie van een opname verandert. Geluid neemt u op met de best aardige ingebouwde microfoons voor stereogeluid of de externe microfoonaansluiting. Dat laatste bij voorkeur via een XLR-interface.WiFi en slimme connectiviteit
Zoals tegenwoordig gangbaar voor de nieuwe camerageneratie heeft de EOS 70D ingebouwde WiFi aan boord Dit geeft u de vrijheid om de camera op afstand te bedienen en beelden met anderen te delen. Met WiFi kunnen gebruikers verbinding maken met de EOS Remote app en tal van beeldinstellingen aanpassen, waaronder ISO en belichting, en scherpstelling en de ontspanknop bedienen. Fotografen kunnen ook de Live View-modus op afstand gebruiken, en hun beelden bekijken en beoordelen.Conclusie
Uw EOS 60D inruilen voor een EOS 70D is zeer de moeite waard. Net als het aanschaffen als u er nog geen eentje als Canon-fan had. Gewoon een prima fotocamera en video opnemen hangt er gezien de sterk verbeterde AF zeker niet bij. De hoge ISO-gevoeligheid, WiFi-connectiviteit, HDR-functie, prima beeldverwerking, burstmodus en robuuste gebruiksvriendelijke body zijn ook mooi meegenomen.

Prijs
Canon EOS 70D  € 1099,-
Canon, www.canon.nl

 


EDITORS' CHOICE