ARTIKELMarantz

Boston Acoustics

Eric de Boer | 01 september 2011 | Fotografie Eric de Boer | Marantz

Waar de Marantz Wizz App afgelopen jaar nog wat karig en traag was, heeft het merk deze applicatie voor iPhone/ iPod of iPad nu uitgebreid. Naast een verbeterd uiterlijk kan de gebruiker nu ook manueel een IP-adres ingeven, is er de iPod player functie gekomen (Airplay) en kan de applicatie nu ook een gehele receiver bedienen. In de nabije toekomst komt er ook een Android App uit, een apparte iPad App en wordt er gewerkt aan een verbeterde browsesnelheid vanaf een aangesloten DLNA-server met Album Art.
 

De nieuwe home theaterproducten van Marantz zijn verder voorzien van een geheel nieuwe gebruikersinterface. Deze GUI is sterk verbeterd en heeft video overlay waar mogelijk, dus meekijken met de gewijzigde instellingen is mogelijk. Verder werd de setup-wizard vernieuwd, wat de producten nu echt plug-and-play moet maken. Enkel een televisie en een HDMI-kabel volstaan om een Marantz receiver in gebruik te kunnen nemen. En nog steeds streeft het merk een zo hoog mogelijke weergave van geluid na, dus alle producten uit de home theater-lijn hebben een discreet opgebouwde eindversterking meegekregen. Dit betekent in de praktijk dat er minder ruis, minimale interferentie en een garantie voor dezelfde kwaliteit geluid op ieder geluidskanaal heerst. Marantz wil hier geen compromissen sluiten, het gaat immers om het geluid en de weergave daarvan.

Boston Acoustics
Het succes van de A-serie is niemand ontgaan. Dat Ken Ishiwate met het ontwerp en de productie veel te maken heeft gehad is inmiddels ook geen nieuws meer. Dat deze speakerlijn is voortgekomen uit een prototype dat Ken samen met de Duitser Karl Heinz Fink heeft ontworpen weten velen nog niet. De A-Xperience, zoals dit prototype is genoemd, werd voor het eerst aan het publiek getoond op de High End München en maakte zijn Nederlandse debuut in Soest. Met tachtig kilo per stuk, een imposant aantal drivers, een gesloten kastconstructie, vier crossoverfilters aan boord en een uniek zwevende midden-hoog sectie belooft Ken een gedetailleerd midden en een hoge mate van plaatsing. De prijskaart? Een set A-xperience kost slechts 20.000 euro. Helaas waren de immens grote weergevers niet aangesloten tijdens de D&M huisshow, maar veelbelovend zagen ze er in ieder geval wel uit. Ken merkte op dat vooral de extreem uitgebreide en precieze meetapparatuur van Karl Heinz Fink hebben bijgedragen aan het volgens hem directe en eerlijke karakter van de drivers en de constructie van dit model dat eerst alleen als prototype door het leven zou gaan.


Foto: Ken Ishawata en Boston A-xperience

Maar ook de home cinemaliefhebber komt bij Boston Acoustics aan zijn of haar trekken. Zo is onlangs de A-serie uitgebreid met een witte finish, en kreeg deze serie een compleet 5.1 systeem, genaamd de A2310HTS. Een compleet meerkanaals speakersysteem met hoogglans zwarte afwerking, magnetische grilles, een speciaal voor dit systeem ontwikkelde centerspeaker met de typische A-serie eigenschappen en niet te vergeten een actieve subwoofer voor een setprijs van 799 euro.


Foto: Boston Acoustics Soundware

En wie geen plaats heeft voor meerdere weergevers in de ruimte waar de televisie hangt is er natuurlijk de onlangs geïntroduceerde 3.1 kanaals soundbar van Boston Acoustics, de TVEE Model 30. Volgens de ontwerpers een compleet home entertainment systeem, ook voor muziekweergave. Met een extra ingang voor audioapparaten, Bluetooth en een speciale muziekmodus.

Al met al had importeur D&M weer genoeg te melden en kunnen zowel de winkeliers als de consumenten zich weer opmaken voor een nieuw jaar als het gaat om de merken Marantz en Boston Acoustics. Binnenkort zal Hifi.nl zich ongetwijfeld weer verdiepen in enkele van de nieuwe producten van beide merken. Tot dat moment kan de ongeduldige geïnteresseerde natuurlijk terecht bij een van de dealers van beide merken.

MERK

EDITORS' CHOICE