ARTIKELKEF

Presentatie en luisterindruk


Redactie HiFi.nl | 02 september 2011 | KEF

De presentatie wordt met een kort woordje ingeleid door Martin Klaassen, CEO van GP Acoustics, waarin hij iedereen bedankt voor de komst en uiteraard hoopt dat we van de laatste ontwikkelingen van één van de merken in zijn portfolio zullen genieten. Vervolgens steekt Maik Hildebrandt, product manager bij GP, van wal met een inhoudelijke bespreking van de R-Serie. De nieuwe Uni-Q driver is een meesterwerk, is daarbij de boodschap. Met de toegenomen magnesium/aluminium legering conus en de KEF Z-Flex technologie, die een platte, soepele overgang naar de behuizingen mogelijk maakt, is de reactie van de middelste frequenties zeer snel en schoon.

R500

Het belangrijkste punt dat we in zijn presentatie meekrijgen, is ten eerste andermaal het feit dat de R-Serie staat voor een compact drieweg-ontwerp voor de implementatie van de Blade technologie, waarbij de kracht van de luidsprekers zorgt voor een hoge prijs-prestatieverhouding. De negen modellen rijke serie zorgt bovendien voor een aanbod waarbij consumenten met uiteenlopende eisen toch een geschikte combinatie kunnen maken.

UNI-Q Conus

Vervolgens is het tijd voor een muzikale indruk, afwisselend verzorgd door Maik en twee vertegenwoordigers van KEF en Arcam (er staat dan ook een AVR400 receiver opgesteld, maar ook een ‘simpele’ Sony laptop die via een DAC aan de luidsprekers verbonden is). We luisteren tussen de toelichting door naar onder anderen PJ Harvey, Elvis en gitaarvirtuoos Joe Bonamassa, de laatste kracht bijgezet door een vertoning van de Blu-ray van zijn show in The Royal Albert Hall. Muzikaal gezien een vrij aardige eerste indruk van deze nieuwe serie. 

Tron in de anno nu-uitvoering.. 

Geluidstechnisch overtuigt vervolgens vooral de vertoning van Disney’s Tron, het ten gehore brengen van een voltallig koor met een behoorlijk laag vanuit een begeleidend orgel, en het zeer passend getitelde Noise Maker van de band Infected Mushrooms. Al met al vooral een indicatie van het bereik en het vermogen. Het spreekt voor zich dat ook wij er snel een stel zullen gaan testen, zo’n presentatie vraagt toch om een uitgebreid vervolg – het liefst op basis van de eigen muzikale voorkeur.

R900

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »