ARTIKELSonos

Functies en ander nieuws

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2011 | Sonos

PLAY:3 is eenvoudig te installeren en uit te breiden, en werkt probleemloos samen met andere Sonos-producten. Sluit de PLAY:3 aan waar je ook maar naar muziek wilt luisteren. Je sluit één Sonos-speler of Sonos Bridge (apart verkrijgbaar) aan op je router, waarna alle andere Sonos-spelers draadloos werken. Als je in meer kamers naar muziek wilt luisteren, sluit je eenvoudigweg een andere PLAY:3 aan.

(klikbaar voor groter formaat)

Andere functies van de PLAY:3

  • Sonos hifigeluid: drie geïntegreerde speakers en drie digitale versterkers bieden kristalhelder, kamervullend geluid;
  • Innovatief, intelligent design: een interne sensor detecteert of een speaker horizontaal of verticaal is geplaatst en past daar de speaker aansturing op aan. Zo is een uitgebalanceerd, kamervullend geluid mogelijk, ongeacht de positie;
  • Multiroom: plaats diverse PLAY:3 producten in je huis en geniet overal van een perfect synchroon geluid;
  • Stereoweergave: plaats twee PLAY:3 producten in dezelfde kamer en geniet van een nog voller geluid. Elke PLAY:3 fungeert dan als afzonderlijk linker- of rechterkanaal.

 

Het innovatieve design van de PLAY:3 vormt een nieuwe standaard voor hifi-audio in een compact formaat. Het systeem beschikt over drie Class-D digitale versterkers en drie luidsprekers - een tweeter en twee 3-inch midrange speakers. Een passieve, naar achter gerichte basspeaker zorgt voor een rijk geluid. De behuizing biedt mogelijkheden om het volume te regelen en op mute te zetten. De afmetingen van de PLAY:3 zijn 132 x 268 x 160 mm en het gewicht is 2,6 kg.

Sonos maakt het bovendien nog eenvoudiger en betaalbaarder om een Sonos-systeem in huis te halen. Het bedrijf heeft de adviesprijs van de Bridge verlaagd naar 49 euro. Deze staat in directe verbinding met je router en creëert het SonosNet, het krachtigste draadloze-muzieknetwerk ter wereld. Met de Bridge zijn de PLAY:3 en elke andere Sonos-speler overal in huis te plaatsen. Verder lanceert Sonos een update van Sonos Software. Naast ondersteuning voor PLAY:3 biedt Sonos Software v3.5 diverse verbeteringen van de Sonos Controller voor Android, waaronder de mogelijkheid om de app op SD-kaarten te installeren. Daarnaast ondersteunt de app nu Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, vereenvoudigd Chinees, Spaans en Zweeds.

(klikbaar voor groter formaat)

PLAY:3 is vanaf nu wereldwijd beschikbaar voor 299 euro bij Sonos-retailers en op de eigen website. Meer specificaties vind je op deze pagina, en een demo van de PLAY:3 is in bovenstaand filmpje te bekijken. De eerste luistersessie op de redactie deze ochtend belooft in ieder geval een hoop goeds!


EDITORS' CHOICE