Muziek en film

Ik sluit de Sound Cylinder via Bluetooth aan door middel van het ingedrukt houden van de Powerknop en binnen no time verschijnt ‘Definitive Cyl.’ op mijn iPad en is de verbinding in de lucht. Via de iPad beluister ik verschillende genres muziek waaronder singer-songwriter, rock, jazz en dance. In principe heeft de Sound Cylinder geen enkele moeite met welk genre dan ook. Ik was met name ingenomen met de vocalen die helder en transparant klinken en de vele hoorbare details ondanks het formaat van de speaker.

Op luid niveau blijft de Sound Cylinder prima overeind, houd hierbij wel rekening dat uiteraard hoe beter de opname en het bestandsformaat zoals FLAC ten opzichte van mp3, hoe beter de Sound Cylinder dit weergeeft. Zo klinkt een high res opname van Dave Chesky’s ‘Jazz In The New Harmonic’ meer gedetailleerd dan bijvoorbeeld een mp3 van de laatste cd van Robbie Williams ‘Swings Both Ways’. Enige opmerking hierbij is dat bij een wat hoger volume de bas wat sneller dichtloopt en wat wollig kan klinken. Verder is het heerlijk luisteren naar de Sound Cylinder en treedt er helemaal geen luistermoeheid op wat je nog wel eens ervaart bij andere Bluetooth speakers. 

Naast muziek leent de Sound Cylinder zich ook perfect voor het weergeven van het geluid bij film. Wat een vooruitgang is dat! De film wordt veel levendiger en je beleeft het een stuk intenser, voor zover mogelijk vanaf een iPad of laptop, dan bij het vlakke geluid dat het device zelf produceert. Het geluid is veel meer ‘right in your face’.

Ik wilde uiteraard ook nog even weten tot hoever de Bluetooth verbinding in stand bleef en dit bleek, zoals door de fabrikant aangegeven, inderdaad een meter of tien te zijn. Hierna begint de Sound Cylinder te stotteren en verlies je de verbinding.

Conclusie
De Definitive Technology Sound Cylinder is een geweldig slimme oplossing om het slechte geluid uit tablets, smartphones en laptops op te waarderen. Door zijn super degelijke en compacte design is hij perfect mee te nemen voor onderweg. Je kunt hem bijvoorbeeld uitstekend gebruiken voor het bekijken van een film, het afspelen van een goed stuk muziek of om een presentatie die op je iPad staat meer ‘impact’ te geven. Verder is het handig dat hij een lange batterijduur van tien uur heeft, uiteraard draadloos is en een geheel te verantwoorden prijs heeft.

Definitive Technology Sound Cylinder € 245,-

Importeur: Dimex Reference Audio Equipment, www.dimex.nl

MERK

EDITORS' CHOICE