Review: Definitive Technology Sound Cylinder

Het Amerikaanse Definitive Technology heeft, net als vele andere fabrikanten, tegenwoordig een draagbare Bluetooth luidspreker in haar pakket. Deze Sound Cylinder ziet er niet alleen prachtig uit en speelt erg goed, hij kan eveneens als steun dienen voor je tablet…

Iedereen kent het probleem van het slechte geluid dat uit tablets, smartphones en laptops komt. Hiervoor heeft Definitive Technology de Sound Cylinder ontworpen. Dit draagbare luidsprekersysteem kan op vrijwel alle laptops en elke 10 of 7 inch tablets worden geklemd. De van een magnesium legering vervaardigde klemmen zijn zeer stevig maar kunnen het systeem niet beschadigen doordat ze met rubber bekleed zijn. Er is voorzien in een steun waardoor de Sound Cylinder niet persé op een apparaat geklemd hoeft te worden, maar ook los kan staan. De steun is inklapbaar als de Sound Cylinder niet in gebruik is en zorgt voor een ideale kijkhoek bij het bekijken van bijvoorbeeld films.

De luidspreker is vervaardigd uit eersteklas materialen waardoor een aantrekkelijk en luxueus uiterlijk verkregen is. Iets dat je niet veel tegenkomt in deze prijsklasse… De roosters zijn vervaardigd uit een resonantievrije aluminium legering en voorzien van een speciale perforatie. Het ontwerp is ook het resultaat van samenwerking met het wereldbekende Frog Design (bekend van een scala aan ontwerpen voor onder andere Microsoft, Yamaha, Louis Vuitton en Siemens) en het DEI Global Design Center, dat wordt geleid door hoofd ontwerper Michael DiTullo.

Toebehoren
De Sound Cylinder is voorzien van een aparte linker en rechter 32 mm midden/hoogunit die met behulp van een DSP (Digital Signal Processor) worden geoptimaliseerd tot een volwaardig stereobeeld. Een aan de zijkant geplaatste 43 mm woofer zorgt voor een rijke en diepe bas. De luidspreker is dus via Bluetooth draadloos aan te sluiten, maar kan eveneens bedraad gekoppeld worden via een 3.5 mm ingang met de meeste tablets, minitablets en vele laptops. De Sound Cylinder speelt tien uur (afhankelijk van het volumeniveau) en kan worden opgeladen via een micro USB aan de laptop of computer.

De speaker komt in een fraaie koker waar naast de Sound Cylinder, een korte handleiding, een hoesje/draagzakje, een 3.5 mm stereokabeltje, een USB naar Micro-USB kabeltje en een USB power adapter in zit. De Sound Cylinder voelt solide aan, is erg mooi vormgegeven en is zeer compact, waardoor je hem prima in bijvoorbeeld een laptoptas mee kunt nemen. Aan de zijkant zit een subtiele ingezonken powerknop met ernaast een plus en min voor respectievelijk het verhogen en verlagen van het volume. De rubberen sleuf bovenop klemt de iPad degelijk vast in zowel verticale als horizontale stand en met de standaard blijft de iPad uitstekend staan.

MERK

EDITORS' CHOICE