NIEUWSDenon

Marantz

Jamie Biesemans | 10 juni 2014 | Denon

Over hoofdtelefoons gesproken: zowel bij Denon als Marantz wordt in het komende jaar sterk ingezet op accessoires voor hoofdtelefoon gebruikers. Zoals de onderstaande DA-10 hoofdtelefoonversterker die de output van smartphones heel wat beter moet doen klinken.

 

Bij Marantz zagen we dan weer HD DAC1, een gecombineerde DAC en hoofdtelefoonversterker voor de thuisgebruiker. De modellen die wij zagen waren nog verre van af, maar klonken in combinatie met een Beyerdynamic T1 toch wel beloftevol. 

De behuizing van de HD DAC1 past perfect bij de designtaal van Marantz. Zie maar de patrijspoort-achtige display, die we onder meer kennen van de highend PM-versterkers en de Consolette-speakerdock. De Marantz-hoofdtelefoonversterker, die in het najaar verschijnt en 799 euro moet kosten, kan via een selectieknop aangepast worden voor hoofdtelefoons van verschillende impedanties.

Heel binnenkort verschijnt de Marantz NA8005, de langverwachte opvolger van de NA7004-streamer. Je ziet hem hier gecombineerd met de PM8005-versterker, die al wat langer beschikbaar is. 

De distributie van Denon en Marantz ligt in handen van de toepasselijk genaamde D&M. Maar die organisatie verdeelt ook andere merken, zoals het eigen Boston Acoustics. Sinds kort komt daar een nieuw duo bij: Polk en Definitive Technology. Beide merken (afkomstig van één eigenaar) doen het zeer goed in de V.S., maar willen nu doorbreken in Europa. D&M is daarbij de bevoorrechte partner. Op de dealerdagen in Malaga was er alleszins aardig wat aandacht voor beide speakermerken.

 

Polk mikt op wat jongere audioliefhebbers die veel naar hedendaagse muziek luisteren, terwijl Definitive Technology eerder de oudere muziekfan opzoekt met een voorliefde voor klassiek en jazz. Maar ook op technisch vlak wil Polk het nodige etaleren, zoals deze dwarsdoorsnede van een van hun hogere vloerstaanders aantoont.

MERK

EDITORS' CHOICE