NIEUWSMarantz

Marantz NA7004 krijgt eindelijk opvolger

Jamie Biesemans | 15 mei 2014 | Marantz

Op de High-end-beurs in München lanceert Marantz de NA8005, de opvolger van de populaire NA7004-netwerkspeler. Nieuw op het menu is DSD-ondersteuning en een goede DAC.

De NA8005 kan beschouwd worden als de kleinere (en toch ook belangrijk: betaalbaardere) broer van de bekroonde NA-11S1. Die laatste geldt als een van de beste netwerkspelers van het moment. Zoals de modelnaam aangeeft, past de NA8005 bij de PM8005-versterker en SA8005-cd-speler.

Bij de NA8005 draait het om het streamen over het netwerk en het afspelen van audio dat via een USB-kabel wordt aangeleverd. Een externe bron kan tevens via een optische of coaxiale kabel worden aangesloten. Marantz maakt het plaatje compleet door DLNA- en Airplay-compatibiliteit toe te voegen, evenals internetradio en Spotify Connect.

Centraal staat de ingebouwde DAC met dubbele systeemklok, die nagenoeg alle muziekformaten kwalitatief en accuraat omzet naar een analoge output. Ondersteuning is er niet alleen voor de gebruikelijke formaten, zoals WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC, maar ook voor hi-res audio in de vorm van FLAC's en WAV's, in beide geval tot 192 KHz en 24 bit.

Via de USB klasse B-poort aan de achterkant van de NA8005 kunnen ook DSD-bestanden worden aangeleverd, vooropgesteld dat je op de aangesloten computer over gepaste software (zoals Aurdivana of Fidelia) beschikt. De NA8005 lust zowel DSD's in 2,8 als 5,6 MHz-resolutie. 

De NA8005 zal vanaf juni beschikbaar zijn, in zwart of zilver-goud. De prijs is nog onbekend, al kan je met wat beter zoekwerk online goede indicaties vinden.

(voor meer informatie over de Marantz NA8005, klik hier)

MERK

EDITORS' CHOICE