ARTIKELTivoli Audio

Futureproof

De afwerking van de Albergo+ vindt in Milaan plaats. Volgens Duncan om designers en architecten op hun wenken te kunnen bedienen; unieke materialen en stoffen die in de aankleding en afwerking van chique hotelkamers verwerkt gaan worden, kunnen met de keuze voor deze modestad gemakkelijker worden besteld en geleverd. Bij Tivoli is het dus mogelijk om nagenoeg tegelijkertijd dezelfde materialen toe te passen en doordachte styling 1-op-1 door te trekken in een reeks customized- of special colour-radio’s. Ook voor het bedrijfsleven is de Albergo+ als relatiegeschenk of give-away ideaal. Logo’s of tekst op de behuizing of meerdere exemplaren in bedrijfskleuren? Ook mogelijk.

Bedieningsgemak
Velen herkennen ongetwijfeld de onbegrijpelijke bedieningspanelen in sommige hotelkamers, die – in plaats van het volume van de radio – de blower van de airco regelt. Als het aan Tivoli ligt, behoren dergelijke ergernis tot het verleden; de bediening is overzichtelijk en vanzelfsprekend. Duncan laat met zijn eigen telefoon zien hoe gemakkelijk bluetooth met de Albergo+ samenwerkt, waarbij de playlist bovendien direct op het scherm verschijnt.

Concerto Audio
Na de Albergo+ ervaren te hebben, neemt Laura ons ook nog mee naar Concerto Audio schuin aan de overkant van de Utrechtsestraat. In de etalage van de ons uiteraard bekende audiospecialist schittert een speciaal voor Tivoli ontworpen dressoir. Het verhaal gaat dat Tom Hanks het exclusieve meubelstuk tijdens een bezoek in Nederland heeft zien staan, en dat zijn P.A. het vanuit de VS direct besteld heeft.

Het speciale Tivoli-meubel; meer informatie hier

Alex Esser heet ons welkom en leidt ons op gastvrije wijze rond door het pand, waar onder meer de merken Naim, Linn, PCM en natuurlijk Tivoli vertegenwoordigd zijn. In een honingraatvormige wand toont Concerto Audio het volledige spectrum aan Tivoli-producten.

Wake up!
We dagdromen hardop over vervlogen tijden en het ouderwets wakker worden naast een simpele wekkerradio, afgestemd op je favoriete station. Ook realiseren we ons dat de wake up tunes uit het tijdperk mobiele telefoon alles behalve prettig zijn. Los nog van de vraag of je wel naast een mobiele telefoon moet willen slapen. We zijn in ieder geval overtuigd, en worden in de nabije toekomst graag wakker naast het stijlvolle modelletje.


EDITORS' CHOICE