ARTIKELTivoli Audio

Het nieuwe wakker worden – Presentatie Tivoli Audio Albergo+

Dat de Albergo+ klokradio van Tivoli op het punt staat om wereldwijd hotel- en slaapkamers te veroveren, is al geruime tijd geen geheim meer. Ook op HiFi.nl viel al te lezen dat deze DAB+-ontvanger het assortiment van het eigenzinnige merk nog verder heeft gecompleteerd.

Om de komst van de jongste telg binnen de Tivoli-familie niet zomaar voorbij te laten gaan, toonde de door Tom DeVesto’s opgerichte radiobouwer afgelopen week de nieuwe aanwinst in hartje Amsterdam aan de pers.

Checking in at Tivoli
Tout journaille was uitgenodigd om op sfeervolle wijze het vooral – maar niet uitsluitend – voor de hotelbranche ontwikkelde product te aanschouwen. HiFi.nl werd door Laura de Vries van Pride PR ontvangen, checkte in en sprak voor de fine tuning met Tivoli’s International Marketing Manager Duncan Pool.

Op een zeldzaam zonovergoten novemberdag togen we naar Brug 34 aan de Utrechtsestraat in Amsterdam, om overspoeld te worden met de Tivoli-vibe die voor de gelegenheid in de hotelkamer boven het restaurant was losgelaten. De strakke doch sfeervolle inrichting van de kamer was uitnodigend, mede dankzij de forse raampartij en het uitzicht over het Amsterdamse stadsleven. Een omgeving waarin de typische Tivoli-stijl ten volste tot zijn recht komt, zou je wel kunnen zeggen.

Compact vernuft
De Albergo+ is een nieuwe generatie wekkerradio met FM, DAB, DAB+ en DMB-ontvangst in een behuizing met een hoogte van slechts 11 centimeter en een breedte van 18 centimeter. Het compacte systeem biedt alle gemakken van streamen via bluetooth, een goede ontvangst en uitstekende weergave. Met de toevoeging van een extra luidspreker in exacte dezelfde stijl en formaat, is de Albergo+ in staat om ook nog eens een prima stereobeeld te scheppen. De gehele muziekcollectie kan via bluetooth draadloos afgespeeld worden. Het maakt niet uit of de bestanden nu van een laptop of smartphone komen. De Albergo+ is inmiddels overal verkrijgbaar, zowel online als via dealers, en ook de hoogwaardig afgewerkte cabinets zijn los verkrijgbaar, in de kleuren Black, Cherry en Walnut.

Ongedwongen vertelt Duncan over de mogelijkheden die het DAB+ systeem te bieden heeft, en over de kleurstellingen en het pallet aan afwerkingmogelijkheden. Over DAB+ hebben we binnenkort het nodige te vertellen overigens, want daar zit zeker nog wel een apart verhaal in. 


EDITORS' CHOICE