NIEUWSPioneer

Functionaliteiten Pioneer VSX-serie

MHL 2.0 input
Deze functie, die voor het eerst bij de paradepaardjes uit de SC-reeks beschikbaar was, is nu ook verkrijgbaar op de VSX-528 en hogere modellen. Gebruikers beschikken voortaan over een Mobile High Definition Link-connectiviteit (MHL) in het frontpaneel van elke ontvanger, zodat ze een smartphone als extra bron van hoogwaardige audio en video kunnen integreren in hun systeem. Eigenaars van een HDTV kunnen voortaan via de receivers videocontent in HD met meerkanaalsgeluid (tot 7.1) afspelen, terwijl ze gelijktijdig hun Android-apparaten opladen. De nieuwe MHL 2.0 ondersteunt bovendien 3D-content en heeft een functie om smartphones sneller te laden.

Pioneer VSX-423

HTC Connect
Dankzij HTC Connect (verkrijgbaar op de VSX-528 en hogere modellen) streamen eigenaars van compatibele HTC-smartphones (met inbegrip van de nieuwe HTC One) voortaan muziek heel eenvoudig via een draadloze aansluiting rechtstreeks naar de receivers van Pioneer in een netwerk. Met HTC Connect kun je muziek afspelen en het volume van de ontvanger regelen via je smartphone, terwijl je het toestel tegelijk voor andere functies kunt gebruiken. Denk maar aan telefoneren en oproepen ontvangen, foto’s maken en zelfs de recentste apps downloaden en op het internet surfen. Pioneer is de eerste fabrikant van consumentenelektronica met een HTC Connect-certificaat. Bovendien bieden we als eerste via de HTC Connect-technologie in onze receivers (en draadloze luidsprekers) een globale connectiviteitoplossing aan gebruikers van Androidsmartphones.

AVNavigator
De VSX-1123 en de VSX-923 zijn ook uitgerust met de AVNavigator van Pioneer (voortaan ook verkrijgbaar voor Mac), een interactieve installatiegids en handleiding waarmee gebruikers op een snelle manier alles te weten komen over de nieuwe functies van hun AV-ontvanger. Dankzij een ruim aanbod aan functies genieten consumenten via de nieuwe AV-receivers van Pioneer langs eender welke bron van hoogwaardige audio- en videocontent.

AirPlay
AirPlay is in de vier topmodellen ingebouwd. Zo kunnen gebruikers hun muziek op iTunes streamen via hun Mac of pc, maar ook van op hun iPhone, iPad of iPod touch.

Afspeelkwaliteit in hoge resolutie
Pioneer speelt in op de toenemende populariteit van muziek in hoge resolutie door de VSX-1123, VSX 923, VSX-828 en VSX-528 compatibel te maken met meer bestandsformaten in hoge resolutie. Op de nieuwe receivers kun je WAV- en FLAC-bestanden in hoge resolutie afspelen via een USB-computer of een computer in een netwerk. De mogelijkheid om Apple Lossless- en AIFF-bestanden af te spelen, vroeger alleen verkrijgbaar als een firmware-update voor de SC-receivers, is voortaan ook beschikbaar op de vier topmodellen van Pioneer.

Bovendien bieden de nieuwe receivers gapless afspeelmogelijkheden voor AIFF-, Apple Lossless-, WAV- en FLAC-bestanden. Deze techniek staat garant voor een betere luisterervaring, doordat opeenvolgende audiotracks zonder pauzes tussendoor worden afgespeeld. Een gapless weergave is vooral aangenaam bij muziek die bedoeld is om continu te worden afgespeeld: klassieke muziek, progressieve rockmuziek, conceptalbums of liveopnamen met geluid van het publiek tussen de tracks. De VSX-1123, het paradepaardje, speelt via zijn USB-ingang aan de voorkant ook audiobestanden in het Direct Streaming Digital (DSD)-formaat af.

4K Ultra HD Pass Through
Nu de resolutie van content en displays blijft verbeteren, is Pioneer klaar voor de 4K Ultra HD resolutiestandaard van de volgende generatie. Die haalt een vier keer hogere resolutie dan de huidige HD 1080p-standaard. Alle receivers uit het nieuwe aanbod van Pioneer kunnen 4K-videosignalen doorsturen naar compatibele beeldschermen en bieden zo videobeelden in de hoogste kwaliteit die momenteel beschikbaar is. Bovendien kunnen de VSX-1123 en de VSX-923 HDMI-videosignalen naar 4K Ultra HD-resolutie opwaarderen wanneer je ze samen met de recentste 4K-beeldschermen gebruikt.

Pioneer VSX-828

Zone 2 HDMI Out
Pioneer blijft de aansluitingsmogelijkheden op zijn receivers uitbreiden. De VSX-1123 en de VSX-923 zijn uitgerust met acht HDMI-ingangen. Beide modellen beschikken ook over HDZone, een Zone 2 HDMI-uitgang waarmee je ofwel hetzelfde signaal als de hoofdzone of een afzonderlijke bron naar een tweede zone kunt sturen via HDMI. Op die manier geniet je in de hele woning van nog meer HD-entertainment. De ontvanger kan nog een derde zone bedienen, maar alleen met audiocontent (via de iControlAV2013 App van Pioneer).

ECO Mode
Een extra troef van de nieuwe modellen voor 2013 is dat ze zowel in de ingeschakelde als in de stand-bymodus minder stroom verbruiken. Met de nieuwe ECO Mode kunnen gebruikers in real time het piekvolume analyseren en bijsturen naargelang de content die wordt afgespeeld. Op die manier kunnen ze het stroomverbruik drukken zonder dat dit ten koste gaat van de audiokwaliteit (ECO Working) of het stroomverbruik verlagen wanneer de ontvanger zich in de stand-bymodus bevindt (ECO Stand-by). Bovendien kunnen ze de ‘Ecology function ON/OFF’-functie gemakkelijk op drie verschillende manieren instellen: via de afstandsbediening, de ECO Manager in de iControlAV2013 App of het frontpaneel van de ontvanger (ECO Access).


EDITORS' CHOICE