ARTIKEL

CES Beeldnieuws - deel 2

Panasonic 152-inch Plasma met 4K resolutie

Hoewel dit jaar op de CES de wedloop voor innovatieve televisies zich voornamelijk lijkt te beperken tot 3D en steeds dunner wordende schermen lijkt Panasonic ook `de grootste` weer van stal te hebben gehaald.

De Viera Plasma van 152 inch die ze op de CES demonstreren heeft niet alleen een enorme beelddiagonaal (ruim 3,8 meter!), maar ook een viervoudige HD resolutie (4096 x 3072), zodat zelfs van zeer dichtbij een scherp plaatje zichtbaar is.


Het betreft overigens een prototype, en het is nog lang niet zeker dat dit model op de markt zal komen. Het toont echter wel aan dat plasmatechnologie, ondanks de imagoschade door een vrij eenzijdige voorlichtingscampagne over stroomverbruik, zijn langste tijd nog niet gehad heeft.


Sharp introduceert QuadPixel 

Sharp gaat een aantal modellen in de Aquos serie voorzien van de nieuwe quad-pixel technologie. Dat betekent dat er aan de gebruikelijke rode, blauwe en groene pixel ook een gele pixel wordt gebruikt.

Sharp claimt hiermee een kleurbereik van meer dan een miljard kleuren te kunnen leveren, wat de natuurlijkheid van de weergave vergroot. IN de VS komen drie modellen op de markt die tevens voorzien zijn van de energiezuinige u2va X-gen-panels met LED-backlight. Het gaat daarbij om de LE920-, LE820- en LE810-modellen.Sharp heeft als een van de weinige fabrikanten nog geen 3D televisie aangekondigd, maar in de wandelgangen wordt gefluisterd dat eind dit jaar wel degelijk nieuws op dat gebied zal worden bekendgemaakt.


Iomega

Iomega toont op de CES haar nieuwe HD-Mediaspeler, de ScreenPlay Director.

De speler heeft aansluitingen voor HDMI, Scart, composiet, component en digitale audio, en zal zowat alle gangbare mediaformaten ondersteunen. Het afspelen van 1080/24p content is geen probleem, en er is ook een internet-radio module aan boord.Omdat Iomega samenwerkt met CinemaNow kunnen (Amerikaanse kopers) ook online films huren en afspelen.

Wanneer de Iomega ScreenPlay Director in Nederland leverbaar zal zijn, en wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.


Sony

Tijdens de CES in Las Vegas kondigt Sony diverse nieuwe producten aan. Hieronder het selectie van de belangrijkste introducties.

Sony introduceert nieuwe Monolithic Design Concept BRAVIA-televisies

Sony komt in 2010 met een compleet nieuwe reeks van home entertainment-producten waarbij het nieuwe Monolithic Design Concept centraal staat. Sony introduceert vier nieuwe series BRAVIA-televisies voorzien van nieuwe technologie om de huiskamer tot centrum van home entertainment te maken. De LX900 is het topmodel van de nieuwe Signature reeks Full HD 3D BRAVIA-televisies. De Full HD 3D-technologie van Sony maakt gebruik van de hoge frame rate van de 200Hz televisies gecombineerd met Active Shutter-glastechnologie om zo realistische diepte en levendige 3D-beelden te creëren. Met de bijbehorende Active Shutter-bril is thuis van 3D-beeld te genieten.

Sony Blu-ray Disc home cinema biedt HD 3D entertainment in nieuw design

Sony introduceert nieuwe 5.1- en 2.1 kanaals Blu-ray Disc home entertainment systemen, waarvan het ontwerp volledig is afgestemd op het nieuwe Monolithic Design concept. Het topmodel, de BDV-IZ1000W ondersteunt bovendien het afspelen van Full HD 3D-films. Daarnaast bieden alle home cinema-sets BRAVIA Internet Video, waarmee een groot aantal websites op tv te bekijken is, waaronder YouTube.

Nieuwe Sony Blu-ray Disc-spelers brengen entertainmentrevolutie in de huiskamer

Sony introduceert een nieuwe lijn Blu-ray Disc-spelers die zowel qua design als functionaliteit zorgen voor een grote verandering in de beleving van home entertainment. Het Monolithic design concept sluit aan bij de nieuwe strak en stijlvol vormgegeven Monolithic BRAVIA-televisies. Dankzij de afspeelmogelijkheid van 3D-content wordt de beleving van films vele malen intenser.


EDITORS' CHOICE