ARTIKEL

CES 2010 Beeldnieuws

De CES 2010 is weer achter de rug. HiFi.nl was er dit jaar niet bij, deels omdat we tijd nodig hadden voor andere projecten, deels omdat we in 2009 zoveel nieuwe zaken hebben opgestart dat het nu verstandig was om even rustigaan te doen. Dus doen we verslag van achter de computer, gewoon vanuit onze eigen redactie. Anyway, volgend jaar zijn we wel weer in Vegas...

Voor de verslaglegging openden we een nieuw blogkanaal, waarin we in volgorde van binnenkomst de noviteiten aan u presenteerden. Voor wie geen zin heeft in het lezen van de blog bundelen we de volledige inhoud daarvan in twee artikelen, waarvan u dit de `beeldspecial` zou kunnen noemen omdat er beeld(gerelateerd) nieuws er in staat.

Panasonic Blu-ray wint Innovation Award

Panasonic heeft op de CES een Innovation Award gewonnen voor hun nieuwe  DMP-BDT350 Blu-ray speler.

De  DMP-BDT350 levert in combinatie met geschikte beeldschermen een volledige 1080p 3D resolutie, en doet dat volgens de jury met verbluffende, zeer stabiele beelden.De speler is uiteraard backward-compatible met `gewone` Blu-ray content. De speler ondersteunt daarnaast een veelheid aan (HD) geluidsformaten, en standaard video-definitie wordt intern ge-upscaled naar 1080p.

Naast Blu-ray en DVD speelt de  DMP-BDT350 ook gewone cd`s af, waardoor hij als (digitale) bron het hart van een AV-installatie kan vormen.

Prijs en verkrijgbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend.


Wie wil er eigenlijk een 3D-TV?

Ieder jaar is er een duidelijk hoofdthema aan te duiden op de CES. De laatste jaren is de audio (helaas) volledig uit beeld, en draait het allemaal om beeldinnovatie. Vorig jaar was dat dun, dunner, dunst, en dit jaar luidt de hype: 3D!

Binnenkort zal er op HiFi.nl een uitgebreid artikel verschijnen over de achtergronden, technologie en maatschappelijke urgentie van 3D televisie en film, maar nu moet u het nog even doen met dit uitstekende artikel in NRC dat we vonden toen we op zoek waren naar CES nieuws.

Veel beeldnieus van Samsung

3D is de home entertainment-technologie van 2010 die voor grote veranderingen zal zorgen. Samsung wil de opmars van 3D versnellen met een uitgebreide lijn home entertainment producten die voor 3D geschikt zijn. Samsung biedt een complete 3D-home entertainment-oplossing met een geavanceerde 3D televisie, 3D Blu-ray speler en een stijlvolle `active shutter` 3D bril.

De 3D-productlijn bevat o.a. de LED-televisies LED 9000, LED 8000 en de LED 7000, LCD-televisies, plasmatelevisies en Blu-ray spelers. Deze producten zijn allemaal geschikt voor meerdere 3D-standaarden, waaronder de formaten voor half en full HD-resolutie en de Blu-ray 3D standaard van de Blu-ray Disc Association. Consumenten kunnen er op rekenen dat alle 3D-apparaten perfect met elkaar samenwerken. Met de 3D-chip van Samsung`s semiconductordivisie heeft Samsung de beste 3D-beeldkwaliteit in de markt in handen.

Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV`s verkocht. In 2010 verwacht Samsung 10 miljoen LED-TV`s te verkopen. Op CES lanceert Samsung een complete line-up LED-TV`s. Met schermformaten van 19 tot 65 inch, is de nieuwe line-up van Samsung de grootste op de markt. De premium 9000, 8000 en 7000 series zijn uitgerust met een ingebouwde 3D-processor voor een ongeëvenaarde 3D- bioscoopbeleving in de huiskamer, aldus de fabrikant.De TV`s uit de 9000 serie vormen de topmodellen van Samsung in LED-HDTV`s. Deze 9000 serie, die de 2010 Best Of CES Innovations award heeft gewonnen, zet volgens de jury een nieuwe standaard voor indrukwekkende beeldkwaliteit en connectiviteit in TV`s. De dunste, volledig geïntegreerde LED-TV`s ter wereld zijn voorzien van een innovatieve voet met een ingebouwde tuner, een touchscreen-afstandsbediening, 3D-technologie en de internet@TV contentservice.

Om de consument keuze te blijven bieden, introduceert Samsung ook een nieuwe line-up LCD- en Plasma-TV`s die een sterk verhoogde beeldkwaliteit en met de internet@TV contentservice volop interactiviteit bieden. Een selectie TV`s uit deze line-ups is ook geschikt voor 3D. Met de DLNA-netwerkmogelijkheden en de nieuwe Crystal TV-designs zijn de LCD-TV`s grensverleggend.

3D Blu-ray speler en home theater system

Met de lijn Blu-ray spelers voor 2010 bereikt Samsung nieuwe hoogten in HD home entertainment. Het topmodel uit de lijn is de BD-C6900 die door de Consumer Electronics Association is bekroond met de `Best of Innovations 2010` award. Met deze 3D Blu-ray Disc speler kun je vanuit je luie stoel je favoriete 3D-films bekijken. Het home theater system HT-C6930W met 7.1 channel surround sound is ontworpen voor home theater-liefhebbers voor de ideale realistische 3D surround geluidservaring. Alle Blu-ray spelers en home theater systems uit de nieuwe line-up geven toegang tot de internet@TV contentservice.


EDITORS' CHOICE