ARTIKEL

Music2

Blumenhofer luidsprekers zien er op foto's steevast groot en – dare we say it – lomp uit. Maar in de suite van Music2 blijkt eens te meer dat ze in de praktijk een stuk kleiner en veel eleganter ogen dan het beeldmateriaal doet uitschijnen.

Maar liefst vier analoge draaitafels – waaronder een machtige Pluto Audio 12A Carbon Cobra met 6A Greece arm – staan paraat om de Blumenhofers van het nodige vinylvertier te voorzien.

Daartussen is de nieuwe Octave V110 buizenversterker actief.

Een verdieping lager heeft Music2 nog een tweede kamer ingepalmd. Hier vinden we twee Dr Feickerts.

Eén exemplaar van vlees en bloed –inderdaad: de man zelf (op de foto rommelend in de platenbakken, tweede persoon van rechts) –en één die vinyl draait (op de foto rechts nog net in beeld).

X-fi
In de ruimte van X-fi waren ogen en oren gericht op een fraaie Audio Note set. Als bron werd een CDT One/II in de strijd gegooid. De D/A-conversie werd overgelaten aan een DAC 2.1x/II. Verderop in de keten zorgt de Meishu – een geïntegreerde, pure klasse A versterker – voor de aansturing van de Type E luidsprekers.

De opstelling van de set –en vooral dan van de Type E luidsprekers– oogde ietwat eigenaardig, omdat één luidspreker in een hoek van de kamer geplaatst werd, en de andere dan weer helemaal niet. Navraag leerde dat de Type E's speciaal ontworpen zijn om in de hoeken te worden gepositioneerd.

Alleen was de lay-out van de kamer zodanig dat dat slechts met één van de twee luidsprekers mogelijk was. Vandaar, dus.


EDITORS' CHOICE