ARTIKEL

Verslag Café Engels Audio Show

Hoewel de organisatoren van de Café Engels Audio Show deze 2013 editie 'Analogue Extrema' hadden gedoopt, was er ook op digitaal vlak aardig wat te beleven. Een overzicht van het meest opmerkelijke beursnieuws van de twee walletjes dan maar?

Zo te zien heeft een flink aantal bezoekers de weg gevonden naar Café Engels. Gelukkig zijn het er nu ook weer niet zodanig veel dat je lang moet wachten voor je in de diverse ruimtes –verdeeld over twee verdiepingen– een luisterplaatsje kunt veroveren. Zo zien we dat graag.

De akoestiek in de diverse ruimtes is qua mid en hoog opvallend goed –in vergelijking met wat je op de meeste andere beurzen hoort, that is-, maar het laag heeft de neiging om gedeeltelijk weg te lekken via de dunne wandjes tussen de kamers. Daardoor is er af en toe ook enig 'burengerucht' waar te nemen, maar dat kan de pret niet drukken…

Musical Reality
'Geen nieuws is goed nieuws', hoor je wel eens zeggen. Nu durft dat in de praktijk wel anders uit te pakken, maar deze keer –in de suite van Musical Reality- gelukkig niet.

Wat wil je ook, met een set waarin de machtige KR Audio Kronzilla buizenversterker de scepter zwaait. Deze machine beschikt over de grootste buizen die in de audiowereld gebruikt worden. Dat moet zorgen voor meer ruimtelijkheid en voor een hele hoop watts.

De Kronzilla produceert dan ook zo maar eventjes 2 x 50 watt. Uitzonderlijk veel voor een buizenversterker, inderdaad. Een koppel semi-actieve Von Schweikert VR44 luidsprekers en een Verdier draaitafel – met SME-arm - maken het geheel af.

Heel apart ook is de analoog/optische Photoninterlink van Harmonic Technology. Dat is een analoge kabel met cinch stekkers aan beide zijden, waarbij het signaal onderweg omgezet wordt naar lichtpulsen.

De twee apparaten die je met zo’n kabel verbindt 'zien' elkaar dus niet, wat de overdracht van brom uitsluit. Daarbij is de kabel ook veel minder vatbaar – in vergelijking met een gewone analoge cinchverbinding – voor stoorsignalen. Opmerkelijk!

EDITORS' CHOICE