ARTIKEL

Terason Audio

Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen

Naast het agentschap van het door Audiac geïmporteerde Tivoli Audio doet Terrason Audio het erg goed met een paar fraaie eigen merken. Na een lange periode van schaven aan prototypes is bijvoorbeeld het Engelse merk Chapter eindelijk leverbaar. Kostbaar spul, maar bloedmooi om te zien, en zeer bijzonder van klank. De Sonnet S cd-speler (8.490 euro) is een bovenlader met een los (gegoten aluminium) deksel. Er zijn maar liefst 5 digitale inputs aan boord, en tevens een volumeregeling waarmee een eindversterker of actieve luidspreker rechtstreeks kan worden aangestuurd. Dan sla je wel de even fraaie Preface S voorversterker (6.990 euro) en Couplet 250 S eindversterker (6.990 euro) over.


(foto - Chapter)

Verder in deze serie nog drie andere eindversterkers (de 400 S van 15.990 euro, de 500 M monoblokken van 15.990 euro per stuk, en de 1000 S waarvan de prijs nog niet bekend is), en een geïntegreerde versterker, de Précis 250 S (8.490 euro). Niet goedkoop, maar bloedjemooi. De transparante blauw verlichte knoppen (waarvan de lichtintensiteit overigens traploos regelbaar is) veroorzaakten bij ons een spontane kwijlreactie, net als de bloedstollende laagweergave.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Bij de luidsprekers van Mark & Daniel zijn de Mini en de Diamond nu ook in een + versie te koop (respectievelijk 1.100 en 2.050 euro per set). De toegevoegde + geeft aan dat ze met met de nieuwste air motion ribbon tweeter zijn uitgerust. Ook nieuw is de speciaal voor de Nederlandse markt gemaakte Muse Mini + (1.500 euro per set), een schattig vloerstaandertje van slechts 78 centimeter hoog dat een zeer volwassen geluid produceert.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

En tot slot meldt Terrason Audio dat er nu ook een Softcover hoesje leverbaar is voor Blu-ray films, waarmee een ruimtebesparing van wel 70% kan worden gerealiseerd ten opzichte van de gewone doosjes.

Dit artikel maakt deel uit van een beursverslag dat in 5 verschillende achtergrondartikelen is opgesplitst. Voor de introductie en links naar de andere delen klikt u hier.

EDITORS' CHOICE